Calendari

23 d'octubre de 2024

Horari: Dimecres de 19.00 a 21.00 hores

Durada: 2,00 hores

Informació general

Activitat bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica i Comissió de Fisioteràpia Vestibular del CFC

Lloc de realització

La Cuina de la Boqueria (Carrer de la Junta de Comerç, 14, Barcelona)

Descripció

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebra la 4a sessió del Meet&Science. Es tracta de trobades científiques informals i en forma de debat que tenen com a objecte d’interès diferents aspectes de la fisioteràpia i la ciència com a nexe d’unió. Les trobades pretenen connectar fisioterapeutes i estudiants amb professionals sanitaris de referència, des de clínics fins a investigadors i científics de diferents àmbits d’actuació de la fisioteràpia.

En aquesta quarta sessió, que celebrarem en format presencial i inclourà una consumició amb un refrigeri, el tema de debat serà el mareig cervicogènic.

El mareig és un dels principals motius de consulta mèdica, és la causa més comuna d’atenció especialitzada. Aquests desordres poden constituir un impacte significatiu en la qualitat de vida.

S’estima que el 15-20 % de la població adulta patirà mareig una vegada a l’any.

El mareig és un terme inespecífic que s’atribueix a diferents processos patològics. El mareig cervicogènic (MCG) es defineix com una “sensació no específica amb alteració de l’orientació en l’espai i desequilibri originat per l’activitat anormal de les aferències cervicals”, encara que les seves bases no són clares, se li atribueixen diferents hipòtesis.

Actualment, no existeix un “gold standard” per al diagnòstic del MCG, és per això que es realitza per exclusió. Els subjectes amb MCG presenten dolor i símptomes relacionats amb el moviment cervical que es correlaciona amb el mareig.

Algunes de les qüestions que es debatran són:

  • Mareig vs Vertigen
  • Existeix el vertigen cervicogènic?
  • Senyals i símptomes per identificar la participació de la columna cervical en un quadre de mareig. Proves més utilitzades.
  • Tractament més recomanat segons la ciència. Hi ha clinical practice guidelines?
  • Com podem explicar i educar el pacient sobre la complexa relació entre la columna cervical i el desequilibri.
A càrrec de

Sr. Andoni Carrasco. Membre de la Junta Rectora de l'Associació de Fisioteràpia Manual (AFM), organització associada a la IFOMPT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapist) a Espanya. Té més de 12 anys d'experiència en docència específica en fisioteràpia manual i musculoesquelètica en l'àmbit universitari. La seva feina com a fisioterapeuta s'ha centrat en el maneig de les disfuncions cervicals amb més de 15 anys d’experiència clínica. Actualment treballa com a clínic a la Unitat cervical del centre Elite Fisioteràpia. A més, ho combina amb la investigació (compta amb més de 35 publicacions) i la docència, impartint les assignatures de teràpia manual al grau i màster de la Universitat Internacional de Catalunya.

Sr. Sergio Lucas. Compta amb més de 25 anys d'experiència professional i dirigeix dos centres d'osteopatia i fisioteràpia. Especialitzat en el tractament de problemes d’equilibri i la patologia vestibular. És membre de la Comissió de Fisioteràpia vestibular, postura i equilibri del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Docent al Màster de Rehabilitació vestibular a la Universitat EUSES Girona.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×