Calendari

15 de desembre de 2022

Horari: Dijous, a les 19.30 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

La Secció Territorial de Lleida es complau a presentar-vos la 10a edició de la Torronada Col·loqui, que enguany abordarà les cadenes lesionals, amb una conferència a càrrec del fisioterapeuta Fèlix Grau.

Sovint a la nostra consulta de fisioteràpia ens trobem amb pacients que, amb un diagnòstic basat en signes i símptomes així com proves diagnòstiques, no experimenten millora amb els tractaments realitzats, val a dir amb molt bon criteri.

És en aquesta situació en la qual necessitem una anàlisi més extensa i recopilar informació sobretot en el context diacrònic per intentar confeccionar un nou tractament utilitzant el raonament mitjançant una CADENA LESIONAL.

Justificarem mitjançant la neurofisiologia com un segment facilitat (en un context de SNSimpàtic) pot alterar l’evolució de la recuperació d’un pacient i posarem exemples per explicar-ho.

Finalitzada la conferència, la Secció Territorial de Lleida convida a un pica-pica i torrons. També es realitzarà un sorteig entre els col·legiats assistents d’un premi de 100 € per a formació o material de fisioteràpia.

Esperem que sigui del vostre interès!

A càrrec de

Fèlix Grau Cercós. Fisioterapeuta i infermer

Sempre m’ha agradat ajudar les persones i ben d’hora ho vaig poder sentir a causa d’una fractura de tíbia que vaig patir en els primers anys d’adolescència. 
El tracte rebut pel fisioterapeuta que em va tractar em va dirigir cap a una reflexió profunda que va fer que el meu camí esdevingués l’actual, tant a nivell professional com personal. 
En l’inici d’aquest camí vaig estudiar Infermeria a la UdL, cosa que em va apropar molt en l’empatia malalt/pacient. A continuació vaig cursar Fisioteràpia a la FUB/UAB acabant així una primera etapa de formació. 
Posteriorment vaig continuar el meu viatge formatiu cursant Osteopatia durant 6 anys a l’Escola d’Osteopatia de Madrid, on vaig obtenir el CO (certificat europeu d’osteopatia). Seguidament i fent una altra reflexió profunda curso els estudis de PNI a Madrid. Crec que no només l’estructura regeix la funció (pensament d’Andrew Taylor Still, metge osteòpata, pare de la mateixa) sinó que la funció també pot provocar desequilibris que afectin directament l’estructura, és a dir a l’aparell locomotor. 
I finalment vaig cursar Posturoteràpia Neurosensorial a l’escola superior de posturologia francesa Villeneuve a causa de la necessitat d’entendre la musculatura tònica/antigravitatòria i la seva relació amb les eferències i aferències (sentits).

Fa 10 anys que tinc la sort de poder col·laborar com a professor en la formació dels futurs fisioterapeutes del Grau de Fisioteràpia de la UdL.

Lloc de realització

Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UdL. Av Montserrat Roig, 2, Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×