27 d'abril de 2022
Horari: Dimecres a les 18.30 h
Durada: 1,50 hores
Conferència bonificada al 100% pel CFC
Organitza: La Comissió de Atenció Primària i la comissió de Dolor Crònic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Aquest any el Departament de Salut està elaborant el nou pla de RHB de Catalunya. Són molts els fisioterapeutes que hi treballen per implementar un canvi de model on es visibilitzi la figura del fisioterapeuta dintre de l'equip d'atenció primària i comunitària.
En aquesta taula rodona parlarem sobre les claus de l'èxit per arribar a implementar aquest nou model, quines són les barreres que ens hi trobem, quins són els nostres objectius, quins seran els nous reptes per assolir... Farem un repàs del passat, present i futur del paper de la fisioteràpia dintre de l'àmbit d'AP i de l'abordatge del dolor persistent dintre d'aquest àmbit assistencial tenint present les possibles vies d'interacció i retroalimentació amb la resta de professionals sanitaris de l'equip multidisciplinari en l'AP i comunitària.
Us convidem a compartir aquesta taula amb nosaltres per reflexionar sobre aquests temes d'imminent actualitat per al nostre col·lectiu professional.
Adrià Garcia Domènech. Fisioterapeuta format a les EU Gimbernat. Coordinador de la Comissió d’Atenció Primària del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Des de fa més de 20 anys em dedico a l'àrea de traumatologia i com a referent en fisioteràpia respiratòria dins el Sistema de Salut Públic en Atenció Primària. També amb àmplia experiència en els àmbits de la geriatria i la neurologia en entitats de referència.
Antoni Martí i Pujol. Fisioterapeuta titulat per les EU Gimbernat 1995.
- Des del 1995 a l’actualitat treballant dins l’àmbit de la rehabilitació pública concertada, primer com assistencial i actualment més l’àmbit de la gestió.
- Des del gener de 2003 fins el 30 de juny de 2009, director del Centre de Rehabilitació Sant Antoni Abat SL.
- Des del 2007 faig de consultor en la gestió de serveis de rehabilitació de diferents entitats públiques concertades.
- Vaig formar part del grup d’experts que va redactar el Pla de Rehabilitació de Catalunya, els processos assistencials en rehabilitació. Editat per el CatSalut el juliol del 2008.
- Disseny del Pla de Reordenació de la rehabilitació de les Illes Balears, encarregat per l’Institut Balear de Salut, durant el període comprés entre febrer i juny del 2011.
- He format part de la Comissió d’experts per a l’eficiència dels serveis per procés de rehabilitació extrahospitalària del CatSalut. Juny 2011 a febrer 2012.
- Des del 22 d’octubre 2015 i 2019, disseny i posada en marxa d’una prova pilot d’una consulta de fisioteràpia a Primària, al CAP de Sant Celoni, amb col·laboració amb la direcció de l’Hospital de Sant Celoni i la direcció del Servei d’Atenció Primària del Vallès Oriental.
- Des de l’1 de setembre de 2016 i fins a l’actualitat, responsable de la Unitat de Rehabilitació i Fisioteràpia de l’Hospital Fundació Privada Asil de Granollers, cap de Servei de la Fundació Privada Hospital de Sant Celoni.
- Des del 2017 i fins a l’actualitat, professor adscrit a la Universitat de Lleida.
- Actualment dins el grup motor del nou Pla de Rehabilitació de Catalunya, com a assessor del Departament de Salut.
Marta Vidal. Fisioterapeuta i llicenciada en Psicologia. Màster en Psicologia clínica i Medicina conductual. Màster en Atenció fisioterapèutica comunitària. Màster en Psicooncologia. Actualment treballa al CAP de Sant Andreu a Atenció Primària i al Barcelona Spine Institute.
Mercè Solà. Metgessa de família, tutora docent d’MFiC, coordinadora del grup Gesscap (grup d'estudi dels SSC a l'AP) i membre del grup d'exercici físic i salut de camfic, investigadora col·laboradora en el grup Estils-de-vida de l'IDIAP J. Gol. Des de fa anys participo en activitats de docència i de recerca en activitat física i SSC. Membre de grup PADEICS en SSC.
Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona