Dilluns 03 de juliol de 2023
Horari: Dilluns, de 18.30 h a 20.00 h
Durada: 1,50 hores
Conferència bonificada al 100% pel CFC
Organitza: Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Una de les finalitats de l'Observatori de Gènere és proposar formacions i promocionar la perspectiva de gènere en continguts de recerca.
Per aquest motiu, el dilluns 3 de juliol, a les 18.30 h i en format híbrid, realitzem una xerrada per fer difusió d'un protocol pilot que fan una parella de fisioterapeutes per a la recuperació funcional postmastectomia bilateral per a l'afirmació de gènere.
Cris Molas i Elliot Theodor ens parlaran sobre la mastectomia bilateral per a l'afirmació de gènere (MBAG) (TopSurgery), una de les fites més comunes entre les persones trans masculines i té l'objectiu de masculinitzar el tors [1]. A part de l'ús de l'armilla de pressió i la indicació de no fer esforços durant 4-6 setmanes, no hi ha unes instruccions de cures ni de “tornada a l'esforç” clares després de l'alta hospitalària [2].
En general no es deriva a rehabilitació postquirúrgica ni hi ha cap guia clínica sobre la seva rehabilitació funcional, raó per la qual resulta d'interès per a les i els fisioterapeutes conèixer com podem abordar les persones que passen per aquest tipus de procediments
Programa:
18.30 h. Inauguració de la jornada a càrrec de Marlen Moreno, tresorera del CFC i col·laboradora Observatori de Gènere
18.40 h. Xerrada a càrrec d'Elliot Theodor i Cris Molas
19.25 h. Torn de preguntes per als assistents
19.45 h. Cloenda a càrrec de Yolanda Castellano assessora de l’Observatori de Gènere del CFC
Cris Molas Ferrer
Fisioterapeuta (Universitat de Vic, 2009). Màster en Investigació Translacional en Fisioteràpia (Gimbernat, 2020). Participació en congressos amb comunicacions i pòsters. Té diverses publicacions científiques i de difusió relacionades amb els àmbits de la rehabilitació craniofacial, l'ús de telerehabilitació (tema de la tesi), així com també la rehabilitació enfocada a les persones trans i no binàries. Combina la tasca clínica amb la investigació en fisioteràpia. Actualment cursa el programa de Doctorat de Medicina Multidisciplinària i Rehabilitació a la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupant un projecte relacionat amb l’ús de telerehabilitació.
Elliot Theodor
Fisioterapeuta per la Universitat de Tel Aviv, Israel. Format professionalment com a artista de circ contemporani (Flic Scuela de Circo, 2013) i home transgènere. Actualment fa pràctica privada de fisioteràpia a Barcelona, especialitzant-se en l'atenció a esportistes i artistes de circ, i en la rehabilitació de la mastectomia doble afirmativa de gènere.
Format híbrid. Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i en línia