Calendari: 18 i 19 d'abril de 2020
Horari: Dissabte i diumenge, de 9.00 a 21.15 h
Durada: 20,00 hores
Organitza: Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats
Preu: 220,00€
Mode: Presencial
El dolor al membre superior pot tenir el seu origen en múltiples entitats clíniques i estructures que poden, a més, coexistir entre si, moltes d'elles agrupades en etiquetes diagnòstiques inespecífiques com ‘epicondilitis’, ‘canell obert’, ‘capsulitis’, etc. La falta d'una base sòlida de coneixements bàsics sobre les síndromes clíniques a la mà, el canell i el colze, deriva sovint en un via crucis per a molts pacients a través de les diferents disciplines, passant també pel fisioterapeuta.
- Examen subjectiu. Preguntes especials.
- Cribratge de Red Flags en el dolor a l'extremitat superior.
- Paper de les síndromes clíniques en el maneig del dolor a l'extremitat superior.
- Anatomia i neuroanatomia aplicada: visualització ecogràfica.
- La disfunció neural perifèrica com a causa de dolor al colze i la mà. Neurofisiopatologia i neurobiomecànica aplicada.
- Cribratge de la cervicobraquiàlgia i el TOS com a responsable de dolor al colze i la mà.
- Avaluació física en la disfunció neural: test d'interfase, palpació ecoguiada i valoració de la conducció.
- Algoritme de diagnòstic diferencial en l’epicondilàlgia i l’epitrocleïtis: més enllà dels extensors i els flexors de canell. Neuropaties, espetecs, bloquejos, pliques i inestabilitats.
- Diagnòstic diferencial en el dolor del canell per regions. Deixant enrere el ‘canell obert’. Síndromes clíniques, signes clínics i tests ortopèdics de sospita.
- Diagnòstic diferencial en el dolor dels dits: deixant enrere la ‘capsulitis’. Criteris clínics de derivació, proves complementàries i tractament multimodal.
- Diagnòstic diferencial en el dolor del polze: síndromes clíniques, avaluació física i abordatges terapèutics.
- Concepte de neuropatia multifocal: aplicació clínica i algoritme de tractament mitjançant teràpia manual basada en la modificació de símptomes.
- Paper de la síndrome del dolor miofascial en el dolor del membre superior: rellevància, confusions i maneig mitjançant "Myofascial Release".
- Factors desencadenants, perpetuadors i agreujants en les patologies doloroses de la mà, canell i colze: estrès mecànic i factors contextuals.
- Aplicació clínica del control sensoriomotor, concepte de cadena cinètica, meridians miofascials i relacions neurovegetatives al colze, canell i mà.
- Entrenament de força en el pacient amb dolor a l'extremitat superior.
- Resolució de casos clínics.
Facultat de Medicina UdL. Av. Montserrat Roig, 2, 25008, Lleida.