Calendari

Calendari: 29, 30 de setembre; 1, 6, 7, 8, 20, 21 i 22 d’octubre de 2023

Horari: Divendres, de 15.00 h a 20.15, dissabtes de 9.00h a 14.15h i de 15.15h a 20.30h. i diumenges de 9.00 a 14.15 h.

Durada: 60,00 hores

Informació general

Organitza: Comissió de Neuromusculoesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 480,00€

Mode: Presencial

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 7.8 crèdits

La síndrome de dolor miofascial és una afecció extraordinàriament freqüent, sent la principal causa de dolor d’origen muscular de la població, amb prevalences que oscil·len entre el  45% i el 100%, depenent de les poblacions estudiades. No obstant, atesa la seva constant i ràpida evolució, el seu estudi no sol incloure’s  de manera satisfactòria a la formació de grau dels fisioterapeutes. A més, el tractament amb punció seca dels punts gallet miofascials, causants de la síndrome de de dolor miofascial, atesa l’especificitat i els seus riscos d’aplicació, requereix una formació altament especialitzada. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va establir una resolució col·legial (003/2016 de 4 de juliol) per la qual es defineixen els requisits formatius mínims per a l’aplicació d’aquesta tècnica. Aquest curs permet als col·legiats accedir a aquests requisits.

Programa

A cadascun dels músculs que estudiarem treballarem diversos aspectes:

  • Exploració i anatomia palpatòria exhaustiva.
  • Valoració clinicopatològica.
  • Tractament conservador: aplicació de diverses tècniques terapèutiques (tècniques d'energia muscular, teràpia manual, estiraments analítics, esprai & stretch, etc.) exclusives de cada múscul.
  • Tractament invasiu: punció mitjançant agulles d'acupuntura del punt gallet, seguint un protocol preestablert de tractament.

 

 

Lloc de realització

Carrer del Segle XX, 78, 08032 Barcelona, Espanya

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×