Calendari

Calendari: 7 i 14 de novembre de 2024

Horari: Dijous de 15.30 a 20.00 hores

Durada: 9,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i Fundació Galatea

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Curs bonificat al 100% pel CFC

Mode: Presencial

Aquesta formació, a càrrec de la Fundació Galatea, pretén donar eines i recursos per un desenvolupament professional saludable, a través del coneixement i la millora de les habilitats i competències.

Els objectius d'aquesta formació són:

  • Oferir un espai de seguretat en el qual explorar la vivència del professional, les seves emocions, les dificultats percebudes i sentir que es comprenen, es validen i s'acompanyen.
  • Oferir un espai de promoció de l'autocura en el qual els assistents puguin identificar el seu nivell d'activació davant de determinats estímuls o situacions estressants, i els recursos que en cada cas puguin promoure l'autoregulació i la restauració de l'homeòstasi interior.

El programa compta amb els següents aspectes:

  • Factors que modulen la vivència de l'estrès i la forma d'afrontar-lo.
  • Gestió emocional en crisis: com fer front a tot allò que no depèn d'un mateix. La importància de la part somàtica.
  • Burnout i fatiga per empatia/compassió: factors de risc i protecció. Trauma agut i estrès postraumàtic: símptomes i manifestacions físiques, cognitives i emocionals.
  • Aportacions de la neurociència.
  • Aproximació a la teoria Polivagal: identificació de simptomatologia present, nivell d'activació i com promoure la regulació autonòmica.
  • Habilitats, actituds i eines per l'autocura: autoconsciència, autoregulació i actitud compassiva.
  • Maleta de recursos personalitzada.

 

A càrrec d'Ainhoa Videgain Vázquez. Psicòloga, màster en psicooncologia i cures pal·liatives 8UCM). Màster en Counselling dol i pèrdues (IPIR-UB). Formació específica en tècniques de recuperació del trauma i psicoteràpia. Experiència professional en equips interdisciplinaris de cures pal·liatives, domiciliàries i hospitalàries. Actualment en consulta privada. Fundadora de QUAERERE (Barcelona), on ofereix psicoteràpia i formació en aquest àmbit. Docent col·laboradora de la Fundació Galatea.

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (Carrer del Segle XX, 78, Barcelona)