Tipus d'activitat: Màster

Organitza: UManresa

Lloc: UManresa

Més informació: A l’abril del 2019 el Ministerio de Sanidad va aprovar el Marc Estratègic de l’Atenció Primària i Comunitària i així es crea la necessitat d’implementar més recursos a l’atenció primària, juntament amb l’augment del nombre de Fisioterapeutes en aquest nou model. Les comunitats autònomes han fet una adaptació a les noves directrius del Marc estratègic, impulsant el canvi en la seva cartera de serveis i incrementant el nombre de fisioterapeutes a l'atenció primària i comunitària.

El Postgrau en Capacitació del Fisioterapeuta a l’Atenció Primària i Comunitària proporciona les eines necessàries per analitzar l'orientació comunitària, la promoció de la salut i la prevenció en aquests àmbits. També permet avaluar la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació o risc de fragilitat.

El postgrau també ajuda a incrementar la capacitat resolutiva del fisioterapeuta, assumint patologies agudes de baixa complexitat i cròniques estables, mitjançant circuits i protocols d'actuació basats en l'evidència.

Alhora permet comprendre el funcionament de l'atenció primària i comunitària, aplicar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i habilitar els i les fisioterapeutes en la formació, la docència i recerca en aquests àmbits.