18 de gener de 2025
Horari: Dissabte de 10.00 a 14.30 h
Durada: 4,00 hores
Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des
Seminari bonificat al 100% pel CFC
Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona
PRESENTACIÓ
Aquest curs pretén ampliar informació sobre aspectes rellevants en el pacient amputat. Abordant les principals teories sobre la neurofisiopatologia del dolor del membre fantasma, estratègies d'educació en neurociències del dolor, per després enfocar el tractament a nivell de fisioteràpia, en les diferents estratègies d’intervenció basades en neurones mirall.
OBJECTIUS
Els alumnes que realitzin el curs podran comprendre les teories actuals sobre el dolor del membre fantasma, adquirir eines d’intervenció que mostrin potencial de mediació en el dolor, conèixer les diferents escales per al dolor neuropàtic i de valoració de imatge motora, així com implementar de forma adequada el tractament de fisioteràpia amb mirror therapy, i enginyeria motora graduada.
TEMARI
- Concepte: Dolor del pacient amputat (teories sobre la seva fisiopatologia, dolor del monyó, síndrome del dolor del membre fantasma, “membre fantasma”.
- Abordatge de fisioteràpia (diferents tècniques basades en neurones mirall).
- Valoració de la capacitat de generar imatge motora en el pacient.
- Treball de les diferents estratègies d’evocació per ajudar a generar una adequada imatge motora.
- Imagineria motora graduada.
Luz Adriana Varela Vásquez. Fisioterapeuta. Màster en neurorehabilitació. Màster en Investigació translacional en fisioteràpia. Professora associada al grau de fisioteràpia a la Universitat de Vic. Professora associada a la doble titulació Fisioteràpia-CAFE TecnoCampus. Atenció fisioterapèutica del pacient amb seqüeles neurològiques a les comarques d'Osona i el Moianès.