El Col·legi s'apropa al Garraf
Publicada el 05/04/2011
Seguint amb la campanya "El Col·legi en moviment", diversos membres de la Junta de Govern de la institució van visitar, el passat 29 de març, la comarca del Garraf per conèixer de primera mà la realitat de la Fisioteràpia i la tasca que realitzen els nostres companys en aquella demarcació.
El degà, Sr. Francesc Escarmís, i el vicedegà, Sr. Manel Domingo, es van entrevistar amb el director del Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari del Garraf, Sr. Antoni Martí, a Vilanova i la Geltrú. El Sr. Martí els va mostrar també l'Hospital Residència Sant Camil a Sant Pere de Ribas i, posteriorment, les instal·lacions del Centre de Rehabilitació on els va explicar que la Fisioteràpia hospitalària, l'ambulatòria, la sociosanitària i la domiciliària es troben integrades en una sola estructura de gestió.
Posteriorment van mantenir una trobada amb la regidora de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Sra. Encarna Grifell, en la qual li van comentar les activitats que fa el Col·legi amb la FATEC així com el programa de Salut Escolar. La senyora Grifell va comentar que l'ajuntament estaria molt interessat a participar en la campanya introduint-la en la seva xarxa escolar.
Amb la incorporació del secretari del Col·legi, Sr. Gabriel Liesa, es van visitar els fisioterapeutes del centre l'EAP Garraf (Equip d'Assessorament Psicopedagògic) a Vilanova i la Geltrú. Es va parlar de fer una acció conjunta entre el Col·legi i els fisioterapeutes d'aquest centre. Seguidament van parlar amb el fisioterapeuta del Centre de Recuperació Funcional de Sant Pere de Ribes, Sr. Daniel Valle, amb el qual van comentar el tema de les tarifes marcades per les mútues sanitàries.
A continuació, els membres de la Junta van tornar a Vilanova i la Geltrú per tancar la visita amb una trobada amb els fisioterapeutes de la comarca. El degà va explicar l'objectiu de l'acció 'El Col·legi en moviment' i seguidament es va iniciar el torn de preguntes. Es va abordar el Pla Director de Malalties Reumàtiques i de l'Aparell Locomotor, del qual es va explicar que està previst, tot i la crisi econòmica, la inclusió de fisioterapeutes en l'àmbit d'atenció primària. Seguidament es va preguntar si els consorcis sanitaris seran els que es nodriran de fisioterapeutes. En aquest sentit, el vicedegà va afirmar que dependrà del territori, la seva estructura i els proveïdors; però que en qualsevol cas no es crearien places de funcionari. També es va parlar de la Llei del medicament per poder fer prescripcions; el vicedegà va respondre que s'estan mantenint converses amb els partits polítics per a la propera legislatura. L'última qüestió que es va plantejar va ser la diferència entre el títol de grau i la diplomatura; en aquest sentit el vicedegà va contestar que si es vol treballar de fisioterapeuta no hi ha cap mena de diferència, només variarà si s'està interessat a fer investigació o docència i accedir al doctorat. Seguidament, i a la demanda, per part de la Junta, de la creació d'un grup d'interès, van respondre afirmativament 5 col·legiats, quedant així prevista la constitució d'un nou grup d'interès, que s'unirà, en breu, als ja existents d'Osona i el Ripollès, Maresme, Terres de l'Ebre, Penedès i Vallès Oriental.
Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio