La Secció de Tarragona del CFC col·labora amb la 21a Mitja Marató de Tarragona

Publicada el 05/12/2012

El passat diumenge 25 de novembre va tenir lloc, a la ciutat de Tarragona, la 21a Mitja Marató de Tarragona.

La Secció de Tarragona del CFC hi va voler col·laborar amb tres dels seus membres, que van estar acompanyats en tot moment per 8 estudiants de Fisioteràpia i 4 fisioterapeutes de la zona.

La funció dels membres de la Secció va ser triple: coordinar l'entrada dels corredors a la sala de massatges i repartir-los entre les lliteres lliures, observar la manera de treballar dels estudiants de Fisioteràpia i corregir-los si calia i, finalment, fer algun massatge quan hi havia molta demanda. En tot moment vam tenir l'ajuda de la Roser, voluntària, que ens va ajudar en la coordinació. Volem destacar que a mig matí vam rebre la visita de la Sra. Roser Barberà, del Patronat d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, que ens va donar la benvinguda a l'acte i ens va oferir la seva ajuda davant de qualsevol problema que se'ns pogués presentar.

Com a novetat d'aquest any cal destacar que, a més dels fisioterapeutes ja esmentats, es va comptar amb una nova figura: un fisioterapeuta que venia de part de l'empresa col·laboradora de la Mitja Marató, Runners, i que es va dedicar a fer sessions grupals d'autoestiraments actius. Per aquest motiu podem dir que, enguany, l'assistència que rebien els corredors a nivell de Fisioteràpia era considerablement més gran que la de l'any passat.

En relació a la massoteràpia, esmentar que s'oferia bàsicament descàrrega a les extremitats inferiors, però també la vam aplicar en d'altres zones, com les lumbars. I en algun cas que vam considerar estrictament necessari, vam realitzar estiraments passius de les extremitats inferiors. Una altra acció que vam realitzar va ser informar a tots els corredors del què els realitzàvem, així com del què calia que fessin a l'arribar a casa.

Toni Maya
Secció Territorial de Tarragona

tarragona@fisioterapeutes.cat