Cafè-Tertúlia Solidària del CFC es posa en marxa

Publicada el 28/03/2013

El passat 20 de març, va tenir lloc, a la seu del CFC, el primer Cafè-Tertúlia Solidària, un nou projecte en què el CFC, juntament amb diverses ONG que traslladen els beneficis de la Fisioteràpia des de Catalunya a d'altres països en vies de desenvolupament, intentarà aprofundir en la sensibilització i el coneixement del món de la cooperació i reflexionar sobre les necessitats que es generen, en plena crisi, en l'àmbit internacional i també en el local o quotidià.

Aquesta primera xerrada va comptar amb la presència de Fisios Mundi. L'Anna Puig i el Martí Tàpies, membres de la junta actual de l'ONG, van fer un repàs a la trajectòria de la seva organització des de la seva creació el 1997 fins a l'actualitat.

Tot i que fins ara Fisios Mundi ha estat fent cooperació bàsicament internacional, especialment en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, formant personal local a l'Índia perquè puguin garantir la continuïtat dels coneixements i les habilitats en el procés d'atenció en Fisioteràpia als més necessitats, darrerament i ateses les circumstàncies actuals que estem vivint casa nostra, s'han plantejat –i aquest ha estat el tema del debat- obrir una porta a la cooperació local. Busquen aportar coneixements, ajuda i tractament dins el camp de la Fisioteràpia a les capes socials on es troben les persones més febles de la societat, també a casa nostra, per tal que en el context l'actual, ple de dificultats econòmiques, taxes elevades d'atur, retallades en sanitat i altres sectors, no es privi de l'accés a la Fisioteràpia a aquelles persones que en tinguin necessitat i es trobin en una situació d'exclusió social.

Primer Cafè-Tertúlia Solidària Primer Cafè-Tertúlia Solidària  

En aquest sentit es va debatre entre els 22 assistents, per una banda, quins avantatges té la cooperació local versus la internacional i, per l'altra, els aspectes a tenir en compte en cada tipus de cooperació per tal que l'ajuda i la col·laboració de la Fisioteràpia en la millora de la qualitat de vida de les persones que tenim més a prop, pugui ser el més eficaç possible.

El segon Cafè-Tertúlia Solidària es realitzarà el proper dimecres 17 d'abril a les 19.00 h a la seu del CFC, a càrrec de la Fundació Fadei.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×