Informació sobre el brot d'Ebola

Publicada el 08/10/2014

En la línia d'altres col·legis professionals, des del CFC posem a disposició dels col·legiats la informació dirigida als professionals de la salut que, fins al moment, el Ministerio de Sanidad, l'Agència de Salut Pública, els Centres de Control i de Prevenció de Malalties del Govern d'Estats Units i l'Organització Mundial de la Salut han publicat sobre el brot de febre hemorràgica pel virus de l'Ebola, amb consells per als viatgers i procediments d'actuació, després que s'hagi declarat l'emergència internacional.

Es recomana no viatjar a aquests països si no és essencial.

La transmissió és per via directa (contacte amb pacients simptomàtics: sang, líquids biològics, saliva, suor i altres). Durant el període asimptomàtic de la malaltia, aquesta no és contagiosa.

Tot i que cal estar atent a qualsevol viatger que retorni d'aquesta zona i presenti febre i simptomatologia compatible en els 21 dies posteriors a la tornada (veure els protocols), pel mode de transmissió i per l'estructura del nostre sistema sanitari, és molt poc probable que la malaltia per virus de l'Ebola representi cap risc per a la salut pública a Catalunya.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio