En relació al Curs de Condicions per a l'exercici professional a França i les opinions rebudes sobre aquesta formació

Publicada el 27/03/2014

En relació al Curs de Condicions per a l'exercici professional a França i les opinions rebudes sobre aquesta formació, voldríem expressar el següent:

En primer lloc, agrair totes i cadascuna de les opinions que hem rebut respecte d'aquest tema. És important per a nosaltres conèixer les opinions dels professionals de la Fisioteràpia per tal de poder prendre les decisions correctes.

Una institució col·legial ha de ser sensible a l'opinió dels seus col·legiats i executar les polítiques i accions que aquests puguin reclamar.

En cap cas hem tingut la intenció de marcar la sortida de Catalunya per exercir la Fisioteràpia; hem volgut facilitar el coneixement d'un sistema sanitari i laboral diferent al nostre, per tal que aquells que valoren exercir a França o han decidit fer-ho, ho puguin fer en les millors condicions possibles. Entenem que és una realitat el fet de que fisioterapeutes catalans decideixin prendre aquest camí, i que facilitar aquest camí amb garanties és un servei que el Col·legi ha d'oferir.

En cap cas hem volgut ferir la sensibilitat de ningú, i en el cas que això hagi estat així, no era la nostra intenció. Si algú s'ha sentit ofès, expressem públicament les nostres més sinceres disculpes.

Entenem que el fet de que el curs sigui de pagament ha estat la part més controvertida en les vostres opinions. Cal remarcar que el Col·legi no treu, en cap cas, benefici dels seus cursos, gestiona fons col·legials i imputa les despeses reals al preu final del curs. En aquest cas, el curs és impartit per un advocat francès expert en el tema que s'ha de desplaçar a Catalunya, motiu pel qual el preu anunciat del curs és el que coneixeu.

En tot cas, sembla evident que arran de les diferents queixes de col·legiats que ens han arribat pels diferents canals de comunicació del CFC, aquest curs hauria d'haver estat ofert com a gratuït, motiu pel qual rectificarem en breu l'oferta i serà ofert gratuïtament per als col·legiats i col·legiades.

El que hem expressat anteriorment, ens fa prendre una decisió col·lateral en aquest curs. És la nostra obligació garantir l'aprofitament i la possibilitat de que el màxim nombre de col·legiats se'n puguin beneficiar, per aquest motiu sol·licitarem que al formalitzar la matrícula s'aboni l'import del curs, que serà retornat a aquells col·legiats que acudeixin a fer-lo. En cap cas es retornarà a aquells que, tot i estant matriculats, no hi assisteixin, si no és per una causa justificada.

Esperem que, com ha passat fins ara, ens feu arribar les vostres opinions sobre les accions que pugui prendre aquest Col·legi per tal d'ajudar-nos a prendre les decisions correctes i que reflecteixin el sentiment i la voluntat majoritària dels fisioterapeutes als quals representem.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×