La Secció de Tarragona del CFC organitza el Curs de mobilització del sistema nerviós

Publicada el 06/05/2014

Durant el cap de setmana del 22 i 23 de març va tenir lloc, al CAP Catalunya de Tarragona, el Curs de mobilització del sistema nerviós, organitzat per la Secció de Tarragona del CFC i impartit pel senyor Carles Munné Rodríguez, fisioterapeuta especialista en neurodinàmica. Cal destacar el fet que era un curs gratuït per als assistents, una nova aposta de la Secció de Tarragona.

El curs començà puntualment el dissabte a les 9 hores amb la presentació del professor i del curs per part del Jordi Jové, responsable de l'Àrea de Formació de la Secció de Tarragona. Immediatament el professor va explicar el contingut del curs i la seva estructura.

La part teòrica es va iniciar amb una introducció per definir i presentar la tècnica i el concepte de neurodinàmica (amb un petit recorregut històric) i per mostrar els seus principis bàsics. Una vegada acabada tota la part teòrica, el curs va entrar en la dinàmica que portaria durant tota la seva durada: una combinació de teoria i pràctica.

En la teoria es feia una presentació anatòmica d'un nervi, els seus punts de compressió i alguna característica pròpia; i en la part pràctica, com testar-lo i com mobilitzar-lo. Per fer la part pràctica, el professor mostrava la tècnica sobre un alumne i després eren els alumnes, per parelles, els que practicaven entre ells, sempre sota la supervisió constant i concisa del professor, que corregia i resolia tots els dubtes que ell veia o els que se li plantejaven.

En acabar el curs, el professor va donar a tots els assistents bibliografia i webgrafia per poder ampliar coneixements, així com el seu correu electrònic per tal de poder solucionar possibles dubtes.

Un cop finalitzat el curs, tots els assistents van coincidir en el bon fer del professor i en la bona dinàmica de la formació.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×