Tot a punt per celebrar el DiFT 2014 a Girona! No t'ho pots perdre!

Publicada el 25/09/2014

Amb l'objectiu de repetir l'èxit dels anys 2012 i 2013, torna la cita amb el DiFT, el Dia de la FisioTeràpia, que tindrà lloc el proper 11 d'octubre a plaça de la Constitució de la ciutat de Girona. Des de les 10.00 h i fins a les 14.00 h podrem gaudir dels espectacles per a tota la família i de les activitats que el Col·legi organitzarà. En aquest sentit, les comissions col·legials realitzaran una sèries de tallers pràctics orientats al ciutadà, que són els que segueixen:

De 10.30 h a 11.15 h
"Reentrenament a l'esforç en bicicleta per al pacient amb patologia respiratòria", a càrrec de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria.

De 10.30 h a 13.30 h
"Circuit amb cadires de rodes per a nens", a càrrec de la Comissió de Pediatria.

De 11.15 h a 12.00 h
"Iniciació a la marxa nòrdica", a càrrec de la Comissió d'Onco-hematologia i Cures Pal·liatives.

De 12.10 h a 12.30 h
"Estiraments", a càrrec de la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica.

De 12.30 h a 13.00 h
"Taller de tai-txi" a càrrec de la Comissió d'Acupuntura.

De 13.00 h a 13.30 h
"Exercici físic global per prevenir complicacions en els tractaments oncològics de càncer de mama", a càrrec de la Comissió d'Onco-hematologia i Cures Pal·liatives.

Repetirem, un any més, el fet d'emmarcar la nostra festa dins d'un projecte benèfic i solidari amb aquells que més ho necessiten. Per aquest motiu, durant el DiFT, hi haurà una activitat lúdica en la qual caldrà fer un donatiu d'1€ destinat íntegrament a La Marató 2014 de TV3.

El DiFT continuarà, a la tarda, amb una jornada tècnica per a fisioterapeutes, a l'Auditori de la Mercè, que constarà de dues ponències:

De 16.30 a 17.30 h: Fisioteràpia i running: lesions més freqüents, abordatge i prevenció, a càrrec del fisioterapeuta Miquel Àngel Martínez, que versarà sobre quines són les lesions més freqüents en la pràctica del running, com abordar-les i les mesures de prevenció més importants per gaudir d'aquest meravellós esport minimitzant riscos. La conferència estarà dividida en tres blocs: la prevalença de lesions en practicants de running, quins tractaments són els addients en cada cas i quines són les mesures tant de material com de tècniques que s'han de tenir en compte per prevenir lesions o evitar recidives.

De 18.00 a 19.00 h: Minimalisme: biomecànica de la trepitjada i evidència del seu efecte preventiu o iatrogènic, a càrrec del Dr. Albert Puig-Diví, que parlarà d'un corrent emergent dins del running: el minimalisme, del qual s'abordarà els seus principis i també s'analitzaran els trets diferencials respecte de la carrera tradicional de fons, tant a nivell de la biomecànica de la trepitjada com del calçat especialitzat per a cada tècnica. Finalment s'abordarà l'evidència científica que és d'interès per a la Fisioteràpia esportiva i, més concretament, s'abordarà l'efecte preventiu de lesions o iatrogènic del minimalisme.

A continuació i al mateix emplaçament s'oferirà un petit refrigeri per als assistents i es realitzarà l'entrega del Premi al Fisioterapeuta de l'Any al Sr. Joan Romero, director tècnic de la Fundació Step by Step.

Esperem trobar-vos al DiFT, no podeu faltar a la cita, a la vostra festa. Depèn de tots nosaltres que el DiFT ressoni a tot Girona i que la Fisioteràpia surti al carrer per demostrar a tothom que som un col·lectiu unit i amb ganes de millorar; per aquest motiu us demanem que us feu vostra aquesta festa i vingueu a gaudir-la el dia 11 d'octubre a Girona.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×