El Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès del CFC organitza el Seminari tècnic Suport instrumental en Fisioteràpia respiratòria

Publicada el 28/01/2015

El dia 24 de gener va tenir lloc el Seminari tècnic Suport instrumental en Fisioteràpia respiratòria, a càrrec de la Sra. Inma Castillo, fisioterapeuta de l'Hospital de Granollers, amb una llarga experiència i formació en Fisioteràpia respiratòria, i a més coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del CFC.

El contingut del seminari es va referir a l'ús d'aparells bàsics en el tractament de pacients amb patologia respiratòria específica o amb altres patologies de l'aparell locomotor que necessiten una combinació de tractament respiratori amb el tradicional (per exemple, una fractura de costelles, dolor d'esquena, etc.).

Es va parlar en concret d'espiròmetres d'incentiu per augmentar el flux i/o el volum, d'un entrenador muscular, de sistemes de pressió expiratòria positiva (PEP) i de pulsioxímetre.

Per a cadascun dels aparells es van descriure les indicacions, les precaucions i els objectius de tractament acabant amb una demostració pràctica entre els assistents. La part final va incloure una verificació de l'aprenentatge dels assistents al seminari demanant l'ús dels aparells en diferents situacions clíniques.

Tot i que l'experiència dels professionals com els seus interessos actuals eren molt variats, pensem que la docent va satisfer plenament les seves expectatives.

Roberta Ghedina
Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×