Com realitzar running de forma segura? Mira't el videoconsell d'abril i ho sabràs!

Publicada el 17/04/2015

El running s'ha convertit en una febre social. Actualment és molt habitual veure corredors amb samarretes tècniques de diversos colors i rellotges d'última generació que enregistren via satèl·lit fins a l'últim pas fet. És tema de conversa a la feina, a la televisió i, sobretot, als sopars amb els amics els quals –només els practicants- ens expliquen entusiasmats quin serà el seu proper repte. Però per practicar running amb seguretat i evitar al màxim les possibles lesions, el videoconsell del mes d'abril ens dóna algunes indicacions.

Així doncs ens explica que, abans de començar a córrer, cal fer un escalfament amb exercicis de mobilitat articular de tronc i extremitats inferiors, estiraments actius de la part posterior de la cama i bessons, tensió de quàdriceps i adductors, i intercalar carrera constant amb algunes acceleracions; també ens informa que passats deu minuts de l'acabament de la cursa cal fer estiraments de tota la part inferior i de l'esquena de forma analítica i global, en funció dels grups musculars implicats.

El videoconsell també ens indica que passades 24/48 hores hem d'anar al fisioterapeuta perquè ens realitzi un massatge per eliminar toxines i condicionar la musculatura per a futures activitats.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio