La Comissió de Geriatria celebra la conferència Pautes de l'anàlisi per a la rehabilitació de la marxa en l'ancià

Publicada el 22/05/2015

El passat 15 de maig, la Comissió de Geriatria del CFC va organitzar la conferència Pautes de l'anàlisi per a la rehabilitació de la marxa en l'ancià. Albert Vélez Iglesias, fisioterapeuta al Centre de Rehabilitació Viladecans, va ser l'encarregat de portar a terme la ponència, l'objectiu de la qual era ajudar a identificar els problemes que impossibiliten la marxa en la persona gran i donar pautes per recuperar-la de la forma més pràctica possible.

Tot i que la conferència va estar plena de casos pràctics que servien per identificar i diferenciar cada tipus de marxa patològica, el ponent va explicar que bàsicament aquesta té dos orígens: una alteració neurològica o una de neuromusculosquelètica. Ens va comentar que cal analitzar la causa que la provoca i la perpetua i, finalment, cercar eines que ens ajudin a recuperar-la; d'acord amb el senyor Vélez, aconseguir-ho és un dels aspectes més gratificants en el tractament de Fisioteràpia atès que no hi ha res més en geriatria que millori totes les funcions d'una persona com és la rehabilitació de la marxa.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×