Dediquem el videoconsell del mes de juny a la pràctica de la natació

Publicada el 26/06/2015

Amb el mes de juny arriba l'estiu, i amb ell els fantàstics dies de sol, les nits a la fresca i el banys a la platja i la piscina. Per aquesta raó hem considerat oportú dedicar el nostre videoconsell del mes de juny a la pràctica de la natació i a donar consells de com nedar per evitar lesions d'esquena.

Tot i que sabem que nedar és un dels exercicis més complets que hi ha, ens manté en forma i prevé futurs problemes d'esquena, hem de tenir presents uns consells bàsics per fer-ho correctament, sense contratemps ni lesions. Així doncs, es desaconsella nedar a papallona si es pateix algun problema d'esquena, atès que aquesta postura genera un increment de la curvatura de la columna vertebral gens beneficiosa. Si es té problemes de cervicals, en canvi, aconsellem nedar a crol amb el cap fora, a crol normal, a esquena normal i, sobretot, a braça.

Al videoconsell també parlem dels beneficis de la immersió a l'aigua, com el seu efecte drenant, l'enfortiment de la musculatura sense càrrega articular i el menor risc de caigudes, per tant es converteix en un exercici molt adequat per a la gent gran.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×