Les conseqüències per a la salut de l'ús continuat de roba ajustada, al videoconsell d'octubre

Publicada el 20/10/2016

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya adverteix de les conseqüències d'un ús abusiu de la roba ajustada al seu videoconsell del mes d'octubre i en el marc de la campanya "12 mesos, 12 consells de salut".

El videoconsell explica que l'ús excessiu d'aquest tipus de roba pot comportar problemes circulatoris i recorda que la roba molt cenyida a nivell de la cintura limita el lliure moviment del maluc i la columna lumbar, cosa que pot generar dolors.

El vídeo també aconsella portar una talla correcta de sostenidors, atès que una talla inadequada pot provocar problemes a la columna dorsal i dificultar la respiració en limitar el moviment fisiològic d'expansió costal i impedir una correcta respiració diafragmàtica.

La roba excessivament ajustada també pot obstaculitzar una correcta digestió en afavorir el reflux gàstric amb sensació d'acidesa i, fins i tot, ocasionar una disminució de la circulació sanguínia, cosa que genera un augment de tensió ocular i de la tensió de la musculatura del coll.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio