Campanya conjunta de la FAPAC i el CFC

Publicada el 27/10/2016

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC) van formalitzar ahir a la tarda un conveni de col·laboració, que preveu dur recomanacions bàsiques d'higiene nasal a través de les AMPA i les AFA (Associació de Famílies d'Alumnes) d'arreu de Catalunya.

El Col·legi (a través de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria) impulsa aquest any 2016 una campanya de Fisioteràpia respiratòria, i aquesta tardor es duran a terme un seguit de xerrades sobre la necessitat de realitzar una bona higiene nasal des de petits. Les conferències s'han programat en col·laboració amb la FAPAC, que agrupa més de 2.000 AMPA repartides en més de 750 municipis i representen més de 400.000 famílies.

"Es tracta de donar alguns consells molt bàsics que, portats a la pràctica diàriament, acaben sent molt importants per prevenir infeccions, però també d'altres malalties cròniques que se'n deriven", explica el degà del Col·legi, Manel Domingo. Mocar-se malament pot provocar sinusitis (per acumulació de les secrecions a les vies altes a causa d'un mal drenatge), bronquiolitis o pneumònia (si les secrecions s'acumulen a les vies respiratòries baixes). L'hivern és temps de grip i refredats i, en conseqüència, és quan ens ataquen tot tipus d'infeccions de les vies altes que, de vegades, provoquen pneumònies o bronquitis i que, fins i tot, poden ser el desencadenant de patologies cròniques.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio