La Secció de Tarragona i la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria organitzen un curs sobre les bases de la Fisioteràpia a la UCI i ventilació mecànica, a Tarragona

Publicada el 29/11/2016

Els dies 19 i 20 de novembre de 2016, la Secció Territorial de Tarragona i la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya van organitzar un curs sobre les bases de la Fisioteràpia a la unitat de cures intensives (UCI) i ventilació mecànica, impartit pel docent Daniel Martí, fisioterapeuta, doctor amb menció internacional per la Universitat de Barcelona, expert en Fisioteràpia respiratòria i membre de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

L'objectiu va ser adquirir els coneixements bàsics sobre les particularitats d'una Unitat de Cures Intensives i del pacient en estat crític, conèixer els tractaments de Fisioteràpia que es poden aplicar al pacient crític, familiaritzar-se amb el material i dispositius mecànics que es troben dintre de l'UCI, adquirir coneixements bàsics sobre ventilació mecànica invasiva i no invasiva, i aprendre a realitzar correctament l'aspiració mecànica de secrecions.

Durant el curs es va parlar de la necessitat de la presència del fisioterapeuta en l'àmbit de l'UCI àmpliament reconeguda i establerta a la majoria de països d'Europa i de la importància de conèixer les diferents característiques del pacient crític així com els diferents tipus de ventilació mecànica (invasiva i no invasiva) i els seus paràmetres. També es van remarcar les possibles complicacions (motores i respiratòries) del pacient crític, i com i quan pot actuar el fisioterapeuta.

El seu enfocament va ser teòric i pràctic, realitzant un aprenentatge reflexiu. El domini del tema, per part del docent, va ser magistral.

Secció Territorial de Tarragona

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio