Fer-se petar els dits o altres articulacions és perjudicial

Publicada el 15/02/2016

Els fisioterapeutes alertem que fer-se petar els dits o altres articulacions és perjudicial, atès que aquesta acció provoca que es desgastin innecessàriament tant la pròpia articulació com els lligaments o tendons que l'envolten. És per aquest motiu que el nostre videoconsell del mes de febrer se centra a valorar si és bo fer-se petar les articulacions.

En aquest sentit, el videoconsell explica que les articulacions estan envoltades per una càpsula sinovial amb líquid i una certa quantitat de gasos que tenen com a principal funció la lubricació de les articulacions amb l'objectiu que els ossos no es desgastin. Quan ens fem petar els dits, el que fem és col·locar l'articulació en una posició que fa que l'espai entre els ossos augmenti i que també ho faci el volum de la càpsula sinovial. D'aquesta manera, es crea una zona de baixa pressió que provoca que els gasos surtin del líquid sinovial en forma de bombolles que exploten i que són les que generen el so tan característic de fer-se petar els dits, explica el videoconsell.

Una altra cosa és si aquesta manipulació (fer-se petar l'articulació) l'executa un professional qualificat tot mirant d'augmentar la mobilitat de la zona rígida amb l'objectiu d'equilibrar les zones amb més i menys moviment; aleshores és positiu.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×