El Col·legi s'adhereix al manifest "Vergonya, ni un minut més!", en suport als refugiats

Publicada el 17/03/2016

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya s'adhereix al manifest "Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones", aprovat per la Junta Directiva de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya en el marc d'una campanya adreçada a denunciar la situació que afecta els refugiats (especialment arran de la guerra a Síria) i exigir una solució ajustada als drets humans.

Atès que la Unió Europea ha d'adoptar aquests dies una decisió sobre aquesta qüestió, justament aquest migdia s'ha lliurat el manifest al cap de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per part de diversos representants dels col·legis professionals i consells col·legials.

El manifest expressa la inquietud dels col·legis professionals "per la manca d'una política decidida de suport a aquestes víctimes dels conflictes d'Orient Mitjà que culmina amb l'ignominiós pacte entre la Unió Europea i Turquia que, en consagrar les expulsions massives, vulnera totes les normes del Dret Internacional i de manera específica la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea". Alhora, considera que "el tancament de fronteres de manera unilateral per part de diversos països, la situació en els punts fronterers de Grècia –país que hauria de rebre tot el suport de la comunitat europea- o l'actuació arbitrària d'alguns governs traspassa tots els límits de la decència i la manca d'ètica i posa contra les cordes els valors i els fonaments propis de l'Europa civilitzada".

És per tot plegat que el manifest exposa 10 punts, entre els quals hi ha la reivindicació dels "valors de tolerància, respecte i suport als drets fonamentals de la persona que són propis d'Europa com a àmbit de llibertat i de seguretat" i la reclamació de "l'escrupolós respecte a l'estat de dret i el compliment de la normativa internacional: la ja esmentada Carta de Drets Fonamentals de la UE, la Declaració Universal de Drets Humans i la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de les Nacions Unides".

Adherir-se al manifest

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio