"Higiene nasal: noves recomanacions", a la Universitat de Lleida

Publicada el 21/03/2016

La Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida va acollir divendres passat la xerrada "Higiene nasal: noves recomanacions", a càrrec d'Inma Castillo, coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i fisioterapeuta del Servei de Pneumologia de l'Hospital General de Granollers. L'encarregat d'obrir l'acte i de fer-ne la presentació va ser el tresorer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, professor i adjunt al vicerector de Campus per a la Promoció de la Salut de la Universitat de Lleida, Ramon Aiguadé, que va destacar la importància d'una bona higiene nasal per evitar les infeccions de vies respiratòries altes (faringitis, sinusitis, rinitis, otitis...), que són un problema molt habitual i motiu de nombroses consultes mèdiques.

Higiene nasal UdL Higiene nasal - UdL

En paraules d'Inma Castillo, "la higiene nasal diària comporta un gran benefici en la desobstrucció de secrecions de les vies respiratòries altes i ajuda a la seva hidratació i humidificació". Una adequada higiene nasal ha de constar d'una correcta irrigació de solució hipertònica i, a més, de la realització de tècniques de desobstrucció rinofaríngia retrògrada.

Precisament aquest any 2016, el Col·legi impulsa una campanya centrada en la importància d'una bona higiene nasal quotidiana. Una iniciativa que s'adreça a les famílies en general, però molt especialment a escoles, associacions de pares i mares i centres de salut. Tots els col·legiats poden participar-hi, alhora que està oberta a tota mena de propostes sobre xerrades divulgatives.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×