Encetem nova temporada de vídeo-consells amb les alteracions de l'ATM

Publicada el 25/01/2017

Us informem que encetem una nova temporada de la campanya "12 mesos, 12 consells de salut" i, com en el 2017, ho fem juntament amb els companys de Galícia, Madrid, el País Basc i Navarra, conformant, així, una àmplia representació del col·lectiu de fisioterapeutes de l'estat espanyol.

Aquesta campanya pretén conscienciar a la ciutadania sobre diversos aspectes de la seva vida quotidiana en els quals la Fisioteràpia hi pot tenir una part rellevant, tant a nivell de tractament com de prevenció.

El primer vídeo-consell del 2017, està dedicat a les alteracions de l'articulació temporomandibular o ATM, fonamental per a la mobilitat de la mandíbula i que ens permet poder mastegar els aliments i parlar. Les seves alteracions poden donar lloc a disfuncions temporomandibulars, entre les quals hi ha la limitació i desviació de l'obertura de la boca, la limitació de la lateralitat i els sorolls intraarticulars, que afecten el conjunt funcional de la parla, la masticació i la deglució.

Entre d'altres, el vídeo-consell recomana a les persones que pateixin algun d'aquests símptomes que recorrin a un fisioterapeuta, atès que són els fisioterapeutes els que poden estudiar des de la posició fins a la integritat de tot el sistema masticatori, valorar el problema i oferir tractament a aquestes limitacions i dolors.

La Fisioteràpia pot ajudar també en aquesta patologia treballant sobre la reeducació postural (com seiem per menjar i estudiar, per exemple) i la correcció del bruxisme i mals hàbits com són mossegar-se les ungles o els bolígrafs i que poden accentuar aquest tipus de problemes. Tot plegat sense oblidar els consells educatius i el tractament de l'articulació amb tècniques manuals, làser o altres exercicis.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio