Més de 100 persones corren la segona Cursa DiFT a Sitges

Publicada el 27/11/2017

Més de 100 persones, la meitat de les quals fisioterapeutes col·legiades, van córrer aquest diumenge 26 de novembre al matí a Sitges la segona edició de la CURSA DiFT, una cursa popular solidària amb les ONG Fisios Mundi i Al Agua Sin Limitacions, amb què el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) culminava els actes de celebració del Dia de la Fisioteràpia del 2017.

*ÀLBUM DE FOTOS DE LA JORNADA.

El circuit era circular i pla, al llarg del front marítim sitgetà, i oferia la possibilitat de competir en dues distàncies, 5km i 10km, així com una prova infantil, no competitiva, amb una distància d’un quilòmetre i pensada especialment per animar a fer esport als més menuts.

Miguel Pardo i Victoria Tamayo, els fisioterapeutes més ràpids en 5km

Entre els participants fisioterapeutes col·legiats a la prova dels 5km, el més ràpid va ser Miguel Pardo (20:55), seguit per Ricard Montané (22:54) i Manel Mejías (26:52); mentre que en dones, la més ràpida va ser Victoria Tamayo (26:25), seguida per Mònica Rodríguez (27:49) i Rocío Crespo (28:25). En categoria absoluta els més ràpids van ser Juan Gasch (16:32) i Cassandra López (24:36).

Podeu consultar la classificació sencera dels 5km amb tots els resultats, aquí.

Jordi Massana i Anna Orozco, els fisioterapeutes més ràpids en 10km

Pel que fa a la prova llarga, els 10km, els fisioterapeutes col·legiats més ràpids van ser Jordi Massana (37:20), seguit per Victor Millán (38:18) i Rafa Cabestany (41:45); mentre que en dones, la més ràpida va ser Anna Orozco (42:11), seguida per Sara Martín (49:06) i Irati Azkargorta (49:48). En categoria absoluta els més ràpids van ser Enric Portet (35:00) i Anna Orozco (42:11).

Podeu consultar la classificació sencera dels 10km amb tots els resultats, aquí.

A l'acte d'entrega de premis hi van participar el tresorer del CFC, Ramon Aiguadé, la vicedagana, Mònica Rodríguez, la vocal Núria Coral i el degà, Manel Domingo, així com el regidor de l'Ajuntament de Sitges Eduard Terrado.

Manel Domingo va voler agrair a tots els participants la seva presència, en nom del CFC i de les ONG amb qui era solidària la cursa. Els 10 euros de l'import de les inscripcions es destinaran íntegrament a les ONG Al Agua Sin Limitaciones i a Fisios Mundi, meitat i meitat.

La cursa va ser cronometrada per Championchip. També va haver-hi servei de guarda-roba i avituallament a l’arribada. Tots els participants van rebre una samarreta tècnica commemorativa i una bossa del corredor amb regals dels patrocinadors col·laboradors: Caldos Aneto, Fisiocrem i Wala.

Un cop acabada la prova, tots els participants que ho van voler van tenir accés a un servei de Fisioteràpia gratuït promogut pel propi CFC.

El 8 de setembre, Dia Internacional de la Fisioteràpia, es commemora la creació l’any 1951 de la World Confederation for Physical Therapy, l’organització que agrupa entitats de representació dels professionals de la Fisioteràpia arreu del món.

Des de fa uns quants anys, el CFC celebra el seu particular Dia de la Fisioteràpia (DiFT) amb activitats commemoratives arreu del territori, que van més enllà del 8 de setembre. Enguany s’han celebrat el 30 de setembre (Girona), el 21 d’octubre (Lleida) i el 5 de novembre (Reus), i el 26 de novembre a Sitges.