La Secció Territorial de Girona es proposa realitzar reunions itinerants pel territori gironí durant aquest 2017

Publicada el 10/03/2017

Amb l'entrada el 2017, des de la Secció Territorial de Girona, hem iniciat l'acció d'apropament de la mateixa Secció als territoris gironins que queden lluny de la capital de província, per explicar-los qui som, què fem, cap a on anem, fer-los saber que els volem escoltar, volem saber què opinen i què necessiten.

La proposta consisteix que la Secció porta a terme la reunió mensual en el lloc escollit, a posteriori fem una breu presentació i, per posar-hi la cirereta, oferim una conferència de dues hores per part d'un ponent convidat.

La prova pilot va ser el 21 de gener, la setmana de la gran nevada als Pirineus, a la sala de convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà on en Luis Paz, fisioterapeuta i professor adjunt de la UAB, va oferir la conferència 'Introducció de l'esquat com a eina clínica'.

Entre d'altres coses, va exposar els mites que hi ha respecte d'aquest exercici des de fa anys, la seva evidència científica, va mostrar com es realitza correctament un esquat i va exposar quin ús té quan realitzem valoració/exploració del pacient com, per exemple, si un segment articular no permet l'esquat o si s'hi observen compensacions.

El següent va ser el passat 4 de març, i es va dur a terme a la sala Josep M. Anglada de Ripoll. Allà, en Lluís Puig, cap de Fisioteràpia de l'Hospital de l'Esperit Sant i professor de Fisioteràpia a Blanquerna de l'URL va parlar sobre 'Com reintegrem el pacient amb una fractura proximal d'húmer a la seva vida quotidiana'. Durant dues hores, vam poder gaudir de tipus de fractures proximals d'húmer, tipus de tractaments quirúrgics i classes de tractaments conservadors tant si no hi ha intervenció quirúrgica com específica posterior a cada tractament quirúrgic i les fases del tractament.

Per saber-ne més sobre el contingut de les conferències podeu trobar-ho al perfil de la Secció de Twitter @CFCGirona o bé a #squadCFCPuigcerda, #humerRipollCFC

Per part dels col·legiats presents, comentar que alguns de la primera conferència van assistir també a la segona, i ens van reportar que agraïen l'apropament a les seves localitats.

Per part de la Secció Territorial de Girona, volem donar les gràcies per la rebuda i animar-vos a estar atents perquè ben aviat farem noves reunions itinerants.

Secció Territorial de Girona

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio