Publicada la 13a Revista Científica del CFC

Publicada el 27/03/2017

Us informem que ja teniu a la vostra disposició, al web del CFC, el 13è número de la Revista Científica que edita el Col·legi.

En aquest exemplar, més complert que mai, hi trobareu els articles originals "Estat funcional en unitats de llarga estada sociosanitària. Hi pot influir el deteriorament cognitiu?" i "Introducció al teixit fascial". També hi podreu llegir una traducció d'article de la revista Kinésithérapie, la revue, cinc resums d'articles de diferents àmbits de la Fisioteràpia, així com dos articles de l'apartat ‘Aprèn a fer recerca', que va néixer el darrer número amb l'objectiu de fer-vos arribar tota aquella informació que us pot ser útil per iniciar-vos en recerca.

Per primera vegada hi trobareu l'apartat ‘Pòsters' amb "Pneumotonificació (exercicis orofaringis i respiratoris i teràpia manual) per millorar el compliment de la CPAP en pacients amb la Síndrome d'Apnea-Hipopnea Obstructiva del Son. Estudi pilot" així com un Treball Final de Grau que porta per títol "Efectivitat de l'entrenament neuromuscular en la prevenció de lesions sense contacte del lligament encreuat anterior en futbolistes femenines d'entre 12 i 25 anys. Revisió bibliogràfica".

Com en altres números de la revista, seguirem comptant amb l'apartat ‘Resums de Congressos' i ‘Agenda', on es detallen els congressos, jornades i les conferències més importants d'arreu del món relacionades amb la nostra professió.

A més, us recordem que, en breu, podreu llegir la Revista Científica 13 en castellà i anglès, una iniciativa que vam engegar l'any 2016 amb l'objectiu d'aconseguir un major impacte i ressò fora de Catalunya, a banda de fomentar l'afany de recerca de tots els col·legiats i potenciar la Revista Científica fins a convertir-la en un referent científic no tan sols per als fisioterapeutes, sinó també per a tots els col·lectius professionals que tenen a veure amb la salut.

Recordeu que tots i totes podeu col·laborar i publicar a la Revista científica del CFC; hi ha diverses formes de fer-ho: enviant articles científics originals, fer resums d'articles, comunicar esdeveniments científics, enviar pòsters o comunicacions presentades a congressos, fer comentaris crítics de llibres, reportar experiències i casos clínics, etc.

Ho podeu fer enviant les vostres col·laboracions a revistacientifica@fisioterapeutes.cat i informar-vos de quines són les normes de publicació aquí

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio