V Jornada de l'esport Femení a Girona

Publicada el 21/04/2017

El passat 3 de març vàrem assistir a la roda de premsa de la presentació de la V Jornada de l'Esport Femení, que portava per títol "Fes un pas per l'esport", i que va comptar amb l'assistència d'Isabel Muradàs, tinent d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona; Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Fina Surina, coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, i Olga Praderas, coordinadora de la Jornada. A l'acte es varen explicar els principals objectius de la Jornada: potenciar els diferents esports i la seva importància així com els hàbits saludables, trencar amb les creences que molts dels esports que es presenten són més indicats per al gènere masculí i fomentar un espai de comunicació entre esportistes i entitats. A més, també es van presentar algunes de les jugadores més importants del territori i es va remarcar l'ampli paper d'aquesta Jornada, malgrat recalcar que en una societat "igualitària" no haurien d'existir aquests tipus d'esdeveniments.

Posteriorment, el 12 de març es va realitzar la Jornada, a on hi va haver una assistència d'unes 1.500 persones, amb un total de 19 disciplines esportives i activitats d'iniciació per a nenes, adolescents i dones, i amb exhibicions, tornejos, entrenaments magistrals, etc. La Jornada va tenir lloc a quatre espais: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcava, el riu Onyar (al costat del pont de Pedra) i la plaça Catalunya. La Secció Territorial de Girona hi ha col·laborat amb un servei de Fisioteràpia realitzant tallers d'estiraments i difonent la importància del paper del fisioterapeuta en l'esport, tant en les esportistes com en els familiars i població que visitava la zona. També es va realitzar una masterclass de Gimnàstica Abdominopelviana Hipopressiva, dirigit per l'Alba Resplandis, fisioterapeuta especialitzada en aquest àmbit. Primerament va fer una breu explicació d'aquest tipus de gimnàstica i després va realitzar una sèrie d'exercicis pràctics amb les participants.

La Jornada ha volgut ser una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva, per donar a conèixer grans i petites esportistes, per reconèixer l'esforç de la gent que dona suport a l'esport femení i per aconseguir unes condicions d'igualtat a l'hora d'accedir a la pràctica esportiva.

Enguany, des de la Secció Territorial de Girona, estem especialment satisfets de la participació a la V Jornada d'Esport Femení de Girona.

Secció Territorial de Girona

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×