El bon ús de la bicicleta, al vídeo-consell del mes de maig

Publicada el 16/05/2017

L'ús de la bicicleta és ideal per millorar la nostra salut tant a nivell cardiovascular com musculoesquelètic, atès que comporta múltiples beneficis. Així ho expliquem en l'últim vídeo-consell de la campanya "12 mesos, 12 consells de salut".

Al vídeo també s'informa als ciutadans que quan pedalem és preferible portar cadències elevades per no sobrecarregar la musculatura i articulacions de les cames, ja que així treballarem més a nivell cardiopulmonar i evitarem pics de força elevats en les articulacions dels genolls.

Per evitar lesions arran d'una mala postura, cal tenir en consideració un seguit de consells. En primer lloc, cal prestar atenció a l'altura del selló. Per ajustar-lo adequadament, hem de pujar damunt la bicicleta i posar el taló al pedal quan es troba en la seva part inferior (a les 6) i que el genoll quedi completament estirat.

També cal que tinguem en consideració l'amplada del seient i la seva encoixinada; i per evitar que se'ns adormin les mans, cal que mantinguem sana la musculatura del tronc, amb la idea que no recaigui massa pes a les mans.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio