Reviu en imatges la vuitena JNME

Publicada el 24/05/2017

La VIII Jornada de Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica del CFC va reunir dissabte, al CCIB de Barcelona, prop de 600 assistents i prestigiosos fisioterapeutes d'arreu del món. Indiscutiblement, la Jornada és ja un clàssic en el calendari formatiu, que engresca fisioterapeutes i estudiants. En aquest enllaç hi podeu veure un recull fotogràfic.

En paraules del degà del CFC, Manel Domingo, "la Jornada no tan sols està consolidada sinó que compta amb un gran nom, no tan sols entre els fisioterapeutes catalans, sinó també arreu de l'estat espanyol". El prestigi dels ponents contribueix a aquest fet. En aquesta ocasió, els conferenciants van ser: Shaun O'Leary, Julia Treleaven, Gerard Àlvarez, Ladislao Campos, Marc Lari, Mark Hancock i Sergio Romero. Tots ells fisioterapeutes referents en el tractament de la columna vertebral, tant a nivell nacional com internacional, que van compartir amb els presents les seves investigacions, la seva experiència clínica i les darreres innovacions.

I és que, en aquesta ocasió, el tema central de la Jornada va ser la valoració i l'abordatge terapèutic, des de diferents conceptes, de la columna vertebral. Tant Shaun O'Leary com Julia Treleaven van centrar les seves intervencions en el dolor cervical. La ponència de Gerard Álvarez va abordar el diagnòstic diferencial en el dolor lumbar d'origen nociceptiu. Ladislao Campos, en el seu torn, va reflexionar sobre el raonament clínic pel que fa a la columna toràcica. Marc Lari va voler centrar-se en la contribució de la síndrome de dolor miofascial al dolor lumbar. Mark Hancock va titular la seva ponència: "Avaluació i tractament del dolor lumbar basat en l'evidència". Finalment, ja en el torn de tarda, Sergio Romero va tractar sobre el raonament clínic del dolor lumbar amb ecografia. En breu, podreu veure online aquestes ponències a www.fisiotv.cat

La Jornada va comptar amb el patrocini i la presència a l'espai firal de les següents empreses: Biotronic, Escuela de Osteopatía de Madrid, Fisiofocus, Fisioformación, Kenzen Barcelona, Naggura, la Societat Catalano-Balear de Fisioteràpia i UIC Barcelona. A banda, va comptar com a empreses col·laboradores amb: Agupunt, Borrell Médica SL, Regal i International Maitland Research Association.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio