El programa ‘Quarts de nou’ del Canal 33 dedica un capítol a la Fisioteràpia en el món casteller

Publicada el 25/08/2017

El programa del Canal 33 ‘Quarts de nou’ ha dedicat bona part del capítol “Sense por”, corresponent al dijous 24 d’agost de 2017, a la tasca que estan duent a terme els fisioterapeutes amb les colles castelleres, preparant-los físicament, assessorant-los i ajudant-los a prevenir lesions.

Que la Fisioteràpia no és només tractament de lesions sinó també prevenció és un fet que va calant cada vegada més a la societat. Els fisioterapeutes no són, només, els professionals sanitaris als quals acudir quan ens hem lesionat: també ens poden ajudar prèviament, per evitar la lesió. Com? Molt senzill. Establint plans d’entrenament, assessorant-nos i tenint cura de la nostra higiene postural, perquè la nostra preparació física sigui la més adequada a l’activitat que hem de realitzar.

Aquest és un dels objectius amb què va néixer el passat mes de febrer, el Grup de Treball de Fisioteràpia i Castells, en el si del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC). El grup treballa també en l’elaboració del “Manual del fisioterapeuta casteller”, una guia pràctica de referència tant per al fisioterapeuta que s’hagi d’integrar en una colla castellera com per al que tracti castellers de manera puntual.

A banda de la confecció del Manual, el Grup de Treball de Fisioteràpia i Castells, que està format per fisioterapeutes molts dels quals són també castellers, se n’encarrega d’assessorar les colles perquè els castellers pateixin el menor nombre possible de lesions cròniques, per facilitar la reincorporació dels castellers que han patit una lesió i per identificar les patologies més freqüents en la pràctica castellera i mirar d’evitar-les amb un treball preventiu previ.

Finalment, el Grup de Treball de Fisioteràpia i Castells del CFC també té el propòsit de difondre la tasca del fisioterapeuta que treballa en una colla castellera, una figura que (com la dels fisioterapeutes que treballen en el món del teatre, la dansa o la música) encara no és prou coneguda.

En aquest sentit, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya agraeix moltíssim a la Televisió de Catalunya que hagi col·laborat a difondre la feina que fa el Grup de Treball de Fisioteràpia i Castells, dedicant-los una part del capítol “Sense por” del programa del Canal 33 Quarts.

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×