Les lesions medul·lars, tema del vídeo-consell de l’agost de la campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’

Publicada el 08/08/2017

La importància de la prevenció per evitar lesions medul·lars i el tractament integral que en fan els fisioterapeutes són els dos eixos principals del vídeo-consell del mes d’agost de la campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’, que ja podeu consultar al canal FisioTv.cat amb el format habitual de dos minuts.

Entre 25.000 i 50.000 persones pateixen algun tipus de lesió medul·lar cada any. Per això el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya insisteix en la importància d’extremar les precaucions per evitar accidents de trànsit i males caigudes a l'aigua, les dues principals causes de lesions medul·lars de caràcter traumàtic.

Les lesions medul·lars són afectacions de la medul·la espinal que poden sorgir per causes traumàtiques, molt sovint evitables, o ser derivades de malalties com el càncer o d’altres de tipus degeneratiu.

Les causes traumàtiques solen ser accidents de trànsit o de caràcter esportiu que poden tenir lloc en escenaris molt estiuencs: la carretera, el mar o les piscines. En aquest vídeo-consell, els fisioterapeutes ofereixen una sèrie de recomanacions per evitar-los.

També es posa èmfasi en el fet que la Fisioteràpia tracta les lesions medul·lars en totes les seves facetes: no només s’ajuda el pacient a recuperar la mobilitat sinó que se’l rehabilita perquè es reintegri en la societat i en el món laboral.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×