L’Assemblea del CFC aprova uns Estatuts més moderns per encarar el futur

Publicada el 28/09/2017

Aquest dimecres 27 de setembre al vespre ha tingut lloc, a la seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), l’Assemblea Extraordinària convocada per la Junta de Govern del Col·legi per decidir aprovar o no la proposta de nous Estatuts per a l’entitat. L’Assemblea va aprovar-los per majoria, amb alguna esmena dels assistents.

El degà del CFC, Manel Domingo, ha dit que la Junta va presentar al juliol aquesta proposta amb la intenció de dotar el Col·legi d’uns Estatuts que el facin “encara més àgil, efectiu i modern” per poder continuar “la nostra tasca de defensar l’ofici i els seus professionals”.

Els nous Estatuts suposen més transparència i accés a tota la informació que necessiten els col·legiats i més facilitats a l’hora de participar en processos de presa de decisions, com ara les eleccions a la Junta de Govern.

Hi ha més novetats, que tots seguit us resumim:

•      És preceptiu que es col·legiï tothom qui exerceixi la Fisioteràpia a Catalunya, sigui en el sector privat o públic.

•      Es canvien els requisits per acreditar les causes que justifiquen la baixa col·legial, per evitar fraus.

•      Més transparència en els processos electorals: possibilitat del vot físic, per correu o online. El vot per correu s’ha de sol·licitar prèviament al Col·legi.

•      Fixa la necessitat d’un aval mínim de 50 col·legiats per presentar candidatura de degà.

•      Els mandats de la Junta són de quatre anys. Es limita l’exercici del càrrec a un màxim de dos mandats consecutius.

•      Canvia el règim disciplinari i sancionador, sobretot el procediment administratiu dels expedients sancionadors, més àgil i transparent.

•      Els col·legiats tenen el deure de no fomentar l’intrusisme en cap mena d’iniciativa o activitat. Seria considerat una infracció molt greu (una infracció molt greu pot ser sancionada amb la descol·legiació temporal, no superior a cinc anys, o amb una multa econòmica).

•      Es contemplen tots els mandats de la legislació vigent catalana respecte la Finestreta única. Un servei que el Col·legi ofereix als col·legiats a través del seu web, on es poden realitzar tràmits per a la col·legiació, exercici i baixa, entre altres.

•      Es dona més rellevància al Consell Social, que esdevé òrgan de suport de la Junta de Govern.

•      També es contempla tot el que estipula la Llei de Transparència vigent.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×