Manifest del CFC per la igualtat i contra la discriminació de les dones en l’exercici de la Fisioteràpia #MeTooFISIO
Publicada el 26/10/2018
Seguint el moviment #MeToo i usant l’etiqueta #MeTooFISIO, milers de dones fisioterapeutes estan publicant aquests dies a la xarxa social Twitter experiències desagradables viscudes tant a la universitat com a l’entorn laboral: assetjament verbal o físic, comentaris masclistes per part de clients, companys, caps o professors, i discriminació de gènere.
Per tot això, el Col·legi fa públic avui el “Manifest del CFC per la igualtat i contra la discriminació de les dones en l’exercici de la Fisioteràpia #MeTooFISIO”.
La particularitat de la nostra professió, explica el Manifest, és que treballem amb les mans, tocant, i que solem estar soles amb els pacients, que per poder ser tractats es treuen bona part de la roba. Però això no pot ser una excusa per confondre la situació, ni per proposar o dur a terme accions que tothom sap que queden fora de l’àmbit sanitari, i que fins i tot poden ser delictives.
El Manifest posa èmfasi també en el fet que el camí serà llarg, perquè la nostra és malauradament una societat masclista. Cal educar i treballar per la igualtat de gènere i contra tot tipus de discriminació o agressió, verbal o física, a les dones. Cal que tothom s’hi posi: des de les institucions que ens governen fins als pares i mares a casa, passant pel professorat d’escoles, instituts i universitats i per tots els professionals de l’àmbit de la Fisioteràpia, empresaris i treballadors, fins i tot el Col·legi.
Fer costat a les víctimes i denunciar
I sobretot, diu el Manifest, cal fer costat en tot moment a les víctimes i no tolerar cap mena d’actitud masclista o discriminatòria. Cal educar perquè no n’hi hagi més. I cal denunciar tot allò que sigui denunciable.
En aquest sentit, recordem també que el CFC té a l’abast dels col·legiats una assessoria jurídica, gratuïta i anònima, per orientar i, si cal, acompanyar les víctimes (al correu electrònic juridic@fisioterapeutes.cat o al telèfon 93 207 50 29).