Quinze col·legis i associacions professionals s’adhereixen al “Manifest del CFC per la igualtat i contra la discriminació de les dones en l’exercici de la Fisioteràpia #MeTooFISIO”
Publicada el 19/11/2018
Quinze col·legis i associacions professionals catalanes s’han adherit —fins al moment de publicar aquesta notícia— al “Manifest del CFC per la igualtat i contra la discriminació de les dones en l’exercici de la Fisioteràpia #MeTooFISIO”.
Són el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi de Logopedes de Catalunya, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, el Col.legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya.
El CFC agraeix el suport rebut. Tant les adhesions oficials com els retuits o el ressò que cadascú se n’hagi pogut fer.
El Manifest va publicar-lo fa unes setmanes el Col·legi arran del moviment que amb l’etiqueta #MeTooFISIO va fer que milers de fisioterapeutes compartissin a la xarxa social Twitter experiències desagradables viscudes a la universitat o a l’entorn laboral.
Vam poder llegir-hi testimonis d’assetjament verbal o físic, comentaris masclistes per part de clients, companys, caps o professors, i un ampli ventall de discriminació de gènere.
Tot plegat va posar de relleu, com diu el Manifest, que “el camí serà llarg, perquè la nostra és malauradament una societat masclista”.
El Manifest encoratja tothom a “educar i treballar per la igualtat de gènere i contra tot tipus de discriminació o agressió, verbal o física, a les dones”.
També s’insisteix que “cal que tothom s’hi posi: des de les institucions que ens governen fins als pares i mares a casa, passant pel professorat d’escoles, instituts i universitats i per tots els professionals de l’àmbit de la Fisioteràpia, empresaris i treballadors, fins i tot el Col·legi”.
I sobretot, recalca el Manifest, “cal fer costat en tot moment a les víctimes i no tolerar cap mena d’actitud masclista o discriminatòria. I cal denunciar tot allò que sigui denunciable”.
En aquest sentit, el CFC recorda que té a l’abast de tots els col·legiats una assessoria jurídica, gratuïta i anònima, per orientar i si cal acompanyar les víctimes.
Al correu electrònic juridic@fisioterapeutes.cat
O al telèfon 93 207 50 29.