Èxit del programa doble: Assemblea Ordinària i conferència sobre activitat física terapèutica
Publicada el 22/12/2018
El programa doble proposat ha estat un èxit, la sala estava plena. Aquest dissabte 22 de desembre a les dotze del migdia ha tingut lloc a la seu central del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) la 44a Assemblea Ordinària que incloïa, just abans, una conferència.
Era la primera Assemblea que presidia la nova Junta de Govern després de les eleccions del passat 17N i per tant ha servit també perquè l’equip de Ramon Aiguadé presentés les línies mestres de la legislatura.
Per arrodonir la matinal, a les deu del matí s’ha programat una conferència sobre evidència científica en activitat física terapèutica, que ha deixat la sala petita. L’han impartit les fisioterapeutes Mireia Solà (Màster en activitat física terapèutica i Postgrau en abordatge del dolor) i Àngels Pera (Màster en activitat física terapèutica, i Postgrau en Fisioteràpia càrdio-respiratòria, en Fisioteràpia en neurologia i en Fisioteràpia en geriatria).
Les oportunitats s’han de cercar
A l’Assemblea, els membres de la Junta encapçalada pel degà Ramon Aiguadé han defensat davant dels col·legiats que “les oportunitats no arriben soles, s’han de cercar”, i que és amb aquesta idea que es disposen a posar fil a l’agulla, al llarg de la legislatura i ja en aquest 2019 que som a punt d’encetar, en quatre grans eixos.
Els quatre grans eixos són els objectius envers la societat (divulgació de la professió i la figura del fisioterapeuta, i projectes de caire social); els objectius envers el col·lectiu (ajuts a la formació i recerca, ajuts socials, reconeixents col·legials, dignificació de la professió, noves assessories i noves tecnologies); els objectius envers les administracions (relació amb els diversos departaments de la Generalitat, partits polítics, sindicats, patronals, CatSalut, Intercol·legial i CGCF) i els objectius envers el propi CFC (Comissions, Grups d’Interès i de Treball i Seccions, promoure la participació, la investigació i el Consell Social).
A banda d’exposar aquesta contundent i engrescadora declaració d’intencions, a l’Assemblea, presidida pel secretari Daniel Jiménez, la tresorera Mayte Serrat i el degà Ramon Aiguadé, també s’hi han presentat i aprovat els pressupostos per al 2019 i s’hi ha endegat la creació de dues noves Seccions Territorials del CFC (Alt Urgell i Terres de l’Ebre).
Aiguadé ha aprofitat l’ocasió per tornar a agrair la bona feina feta per l’anterior Junta de Govern i per insistir que la Junta que ell encapçala en recull el testimoni i treballarà per fer avançar encara més tot el col·lectiu.
“AFT: Una pastilla que només podem administrar nosaltres”
Abans de l’Assemblea, a les deu del matí, el fisioterapeuta i vocal de la Junta Alfons Mascaró ha presentat les ponents de la conferència Mireia Solà i Àngels Pera destacant, d’una banda, "la il·lusió amb què encarem la legislatura", i de l’altra, que cada cop disposem de més evidències de l’efectivitat de l’exercici físic terapèutic.
Tot seguit, Mascaró ha donat pas a la part de la conferència de Solà, que portava per títol “Identificació i descripció dels assajos clínics en fisioteràpia, activitat física terapèutica i geriatria realitzats a Espanya i publicats”.
“La pastilla de l'activitat física terapèutica només la podem administrar nosaltres, les fisioterapeutes”, ha dit Mireia Solà, tocant el nervi del tema que l’ocupava. Mitjançant una derivació del projecte d’identificació de la Cochrane, Solà ha identificat i avaluat l’evidència de la pràctica d’activitat física en el col·lectiu de la gent gran i ho ha compartit amb els presents.
La part d’Àngels Pera portava per títol “Eficàcia d’un seguiment telemàtic per a promoure l’activitat física post-transplant hematològic (estudi pilot)”. Pera ha presentat un estudi pilot que es posarà en marxa en breu i que permetrà ampliar el coneixement i l’evidència dels efectes positius de l’activitat física com a part del tractament de Fisioteràpia, concretament en pacients trasplantats.
*La conferència de Solà i Pera ha estat enregistrada en vídeo i properament us l’oferirem al nostre canal de Fisiotv.cat, perquè qui vulgui la pugui recuperar i difondre.