Ajuda’ns a decidir qui mereix ser el Fisioterapeuta de l’Any 2018
Publicada el 21/02/2018
Un any més, arriba el moment que el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya demana ajuda a tots els col·legiats perquè opinin sobre qui mereix ser el Fisioterapeuta de l’Any, el guardó amb què el CFC reconeix anualment un professional col·legiat per la seva tasca i per la difusió que fa de l'ofici.
Com és habitual, el CFC ha preparat una enquesta on podeu llegir els noms dels candidats que proposa la Junta de Govern del Col·legi i els seus currículums, que en resumeixen la trajectòria i, per tant, els mèrits que podrien fer-los mereixedors de la distinció. Teniu temps fins al proper 31 de març per dir-hi la vostra. Ens hi ajudeu?
ACCEDIU A L'ENQUESTA, AQUÍ. [Per VOTAR cal estar validat a l'ÀREA RESTRINGIDA per a COL·LEGIATS de la web del CFC]
Els candidats són aquests:
—Marc Lari Viaplana i Christian Fernández Samprieto
Marc Lari Viaplana és diplomat en Fisioteràpia per la Universitat Ramon Llull (2000). Màster Universitari en Fisioteràpia de l'Esport i Readaptació a l'Activitat Física (títol oficial) (UAB). Especialista Universitari en Dolor Miofascial i Punció Seca Avançada. (URV, UCLM, UAH). Membre de l'equip docent dels Seminaris Travell i Simons® impartint formació en Dolor Miofascial i Punció Seca en diferents cursos i màsters arreu d'Espanya com el Màster Oficial en Fisioteràpia Invasiva MVClinic a la Universitat San Pablo CEU i a nivell internacional. Ponent i moderador en diferents Congressos i Jornades de Fisioteràpia. Durant l'any 2017 ha estat ponent a la Jornada de Fisioteràpia Neuromusculesquelètica organitzada pel CFC amb la ponència "Contribució de la Síndrome de dolor miofascial en el dolor lumbar. De l'evidència científica a la pràctica clínica" i a les III Jornades de Dolor Miofascial i punció seca organitzades per la ASEDMIP amb la ponència "Decàleg de bones pràctiques clíniques en punció seca". Expert en Fisioteràpia Neuromusculosquelètica (NME). Certificat de Competència en Fisioteràpia Manipulativa segons el Concepte Maitland (IMTA). Format en diferents conceptes i tècniques de teràpia manual: Mulligan, McConnell, Sohier, Fibròlisi Diacutània per ganxos, Cadenes Musculars. Ex-coordinador i membre de la Comissió de Fisioteràpia NME del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Pràctica clínica en l'àmbit de la Fisioteràpia NME en Marc Lari Fisioterapeutes & Espai de Salut Gal.la Placídia (Barcelona). I responsable, amb Christian Fernández, del Projecte Fisiorunners que portarà fins a 75 fisioterapeutes col·legiats a assistir en carrera els participants de la Zurich Marató de Barcelona amb l'objectiu de fer visible el rol del fisioterapeuta més enllà de les teràpies manuals, tot transmetent a la societat que a els fisioterapeutes també promovem l'exercici físic i que a els acompanyem i els assessorem durant la pràctica del mateix.
Christian Fernández Samprieto és fisioterapeuta expert en Fisioteràpia Esportiva i màster en Neuromusculosquelètica. Osteòpata. Dedicat a l’esport d’alt rendiment, ha estat fisioterapeuta de la selecció espanyola absoluta de waterpolo, fisioterapeuta de la secció de Salt d’Alçada de la Real Federació Espanyola d’Atletisme i fisioterapeuta i osteòpata de diversos tenistes d’elit. Lidera, amb Marc Lari, el Projecte Fisiorunners que porta fisioterapeutes col·legiats a assistir en carrera els participants de la Zurich Marató de Barcelona. Responsable de Salut del Fasttriatlon Club. Professor del grau de Fisioteràpia de la UAB. I director de FIOS Salut i Formació.
—Rafel Donat Roca
Rafel Donat Roca és fisioterapeuta. Doctor per la Universitat Rovira i Virgili i Màster universitari en Tecnologia Educativa i gestió del coneixement. Experiència clínica amb afeccions neuromusculoesquelètiques i esportives, i també en centres de medicina del treball. Coordinador treballs de final de Grau i professor dels estudis de Fisioteràpia a la UVIC-UCC UManresa. Destaca la presentació del “Estudio de Validación de un protocolo de prevención de lesiones del LCA en futbolistas masculinos, a partir del trabajo final de grado en Fisioterapia” al XIV Foro Internacional sobre la Evaluación de la Calidad de la investigación y de la educación superior (FECIES) a Granada el 22-24 del juny 2017, així com diferents publicacions en relació a estils d’aprenentatge i innovació docent. També a la UManresa és cap de recerca en la prevenció i tractament de lesions del lligament encreuat anterior dins del grup de Recerca i Innovació en Podologia, Biomecànica, Fisioteràpia i Exercici Terapèutic (GRIBIPOFET) de la Umanresa. D’aquest treball en destaca la participació com a finalista en la categoria de Case Report en el darrer congrés Internacional: “XXVI International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology. The future of Football medicine” realitzat a Barcelona (Maig-2017) i la validació de la versió espanyola dels qüestionaris ACLQOL o ACLRSI. També ha cooperat internacionalment en Fisioteràpia a Nicaragua, Uganda, Haití, Índia. Va formar part de la Junta de Govern del CFC (2011-2014). Actualment és fisioterapeuta dels serveis de salut COM de Manresa (2014-2018) des d’on ha estat guardonat amb el primer premi dels Doctoralia Awards d’àmbit estatal, en la categoria de Fisioteràpia els anys 2016 i 2017 gràcies a la valoració dels pacients en la qualitat dels seus serveis.
—Marc Sebastián Romagosa
Marc Sebastián Romagosa és fisioterapeuta expert en neurociències i en noves tecnologies per a la neurorehabilitació. Graduat en Fisioteràpia amb esment en neurologia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2016. Màster en Ciències del sistema nerviós per la Universitat Rovira i Virgili el 2017. Doctorand de Neurociències a l'Institut de Neurociències de la UAB. Ha investigat la millora de la rehabilitació funcional en pacients hospitalitzats a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (2015-2016). És fisioterapeuta a g.tec medical engineering, integrat en un equip de neuroenginyeria i especialitzat en la investigació, validació i ús de noves tecnologies per a la rehabilitació neurològica.