Seminari a Barcelona sobre l’apràxia en pacients adults amb lesió de l’hemisferi esquerre

Publicada el 31/05/2018

El proper dimecres 6 de juny, en horari de tarda, de 16h a 20.15h, la seu barcelonina del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya acollirà el seminari “L’apràxia en pacients adults amb lesió de l’hemisferi esquerre”, que impartirà la fisioterapeuta, logopeda i llicenciada en Lingüística per la UB Roberta Ghedina.

Sovint els fisioterapeutes que tracten lesions neurològiques centrals es troben casos amb pacients que recuperen el dèficit motor i sensitiu primari però continuen tenint problemes de moviment difícils de definir. La definició clàssica de l’apràxia parla de dèficit motor en absència de dèficit sensitiu, intel·lectual, dèficit de reclutament muscular, etcètera.

Aquest seminari intenta mostrar les peculiaritats del perfil del pacient apràxic tipus, amb lesió a l’hemisferi esquerre, i alhora despertarà i esperem que ajudi a trobar la resposta a la següent pregunta: ¿Hem d’esperar que el pacient hemiplègic recuperi el reclutament muscular per investigar la presència de trets apràxics o ho podem fer en fase aguda quan el pacient encara no ha recuperat el reclutament?

El programa del curs inclou aquests punts: Què és l’apràxia. Breu historia de l’apràxia. Diferents tipus d’apràxia. Quins pacients atesos per als fisioterapeutes poden tenir apràxia. I quin tipus d’apràxia. Observació d’un pacient hemiparètic i apràxic.

El seminari és gratuït per als col·legiats però cal reservar plaça, a través d’aquest enllaç.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×