Jordi Gras: “El fisioterapeuta és una de les primeres opcions en qualsevol problema que pateixi l'esportista”
Publicada el 13/06/2018
Tenim un fisioterapeuta als Jocs del Mediterrani. Concretament forma part del Comitè Director dels divuitens Jocs del Mediterrani, que arrenquen el proper 22 de juny a Tarragona. És el col·legiat Jordi Gras (1966) i, entre altres coses, coordina l'atenció als esportistes a nivell de Fisioteràpia. Gras és fisioterapeuta amb un postgrau en esport i treballa a l'Institut Català de la Salut des de 1995, on ara és Coordinador Assistencial del Baix Camp. L’hem entrevistat perquè ens fes cinc cèntims de la seva experiència en aquesta competició esportiva internacional.
-Què aporta el fet de ser fisioterapeuta en la teva tasca, als Jocs?
Bé, un canvi de rols respecte a altres àmbits de la sanitat. Al món de l'esport el fisioterapeuta és considerat com una de les primeres opcions davant de qualsevol problema que pugui patir l'esportista. Cosa que ha sorprès a altres professionals sanitaris, acostumats a tenir-nos com a una opció secundària.
-Com definiries els Jocs del Mediterrani?
Bé, diria que són com els Jocs Olímpics, però en petit. És la mateixa idea, amb múltiples esports disputant-se a l'hora... però on només participarien els estats de l'arc mediterrani.
-Et consta si hi haurà més presència de fisioterapeutes, d’una manera o altra, als Jocs?
De fet, aquesta és la meva tasca: hi haurà fisioterapeutes a la majoria de les seus per fer una primera atenció, a la Policlínica situada a la Vila Mediterrània i al CAR Salou, degudament actualitzat per a l'ocasió. Val a dir, que aquests fisioterapeutes són voluntaris i mai podrem agrair-los prou la seva aportació desinteressada: en total en tenim uns 53.
-La cosa arrenca el 22 de juny... Molts nervis? Tot a punt?
Molts! La setmana prèvia ja arriben esportistes i ha d'estar tot en marxa. És una gran responsabilitat i la sensació és que falten mil detalls per tenir-ho tot lligat i que ja ho tenim a sobre... Però ens en sortirem!