Les activitats grupals s’amplien fins a un màxim de 10 persones

Publicada el 27/05/2021

Després de la publicació de la RESOLUCIÓ SLT/1587/2021, de 21 de maig, us volem fer avinent les noves mesures adoptades en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic que poden afectar les i els fisioterapeutes.

- Es permet el desenvolupament d'activitats grupals amb subjecció a les condicions següents:

a) En instal·lacions i equipaments en espais tancats que acreditin el compliment de les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades indicades a l'annex 1 de la resolució, es poden dur a terme sempre que es respecti el límit de l'aforament al 50% i, excepte en les piscines, que les activitats es puguin desenvolupar amb mascareta.

Els titulars de les activitats han de presentar una declaració responsable al departament competent en matèria d'esports i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui l'espai de l'activitat, en la qual s'ha d'informar de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l'aire, donant compliment a les condicions establertes a l'annex 1.

En la declaració ha de constar l'empresa o personal de manteniment habilitat d'acord amb el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis, que garanteix que l'espai disposa d'una ventilació adequada als criteris establerts a l'annex 1.

b) En instal·lacions i equipaments en espais tancats que no estiguin inclosos en el supòsit de la lletra a), es poden dur a terme sempre que no concentrin més de deu persones, inclosa la persona que és la professora o monitora, si escau, i, excepte en les piscines, que les activitats es puguin desenvolupar amb mascareta.

A més, les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:

  • Es garanteixi que no se supera el 50% de l'aforament autoritzat, tant en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure com en espais tancats, incloses les piscines.
  • S'estableixi un control d'accés.
  • Es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • Els vestidors poden estar oberts. No obstant, les entitats responsables de la gestió de les instal·lacions i els equipaments esportius han d'informar les persones usuàries que l'ús dels vestidors és excepcional per a les que utilitzin el servei de piscina, si n'hi ha, i per a les que no tinguin possibilitat de canviar-se en un altre espai d'ús privatiu i no compartit abans o després de l'activitat esportiva. L'ús dels vestidors queda condicionat a garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis. Es recomana el compliment de les condicions de ventilació reforçada descrites a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×