#FTP22: Barcelona es converteix en la capital mundial de la fisioteràpia
Publicada el 30/05/2022
Han estat dos dies intensos i inoblidables, culminació d’un seguit de mesos de treballar fort, d’il·lusió i també, per què no dir-ho, de nervis perquè tot sortís bé. I així ha estat. El segon Congrés Internacional de Fisioteràpia organitzat pel CFC ha estat tot un èxit.
Durant els passats 27 i 28 de maig, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) s’hi van reunir experts en tots els àmbits de la fisioteràpia (neuromusculoesquelètic, esportiu, geriàtric, neurològic, respiratori, pediàtric, sòl pelvià, covid persistent...) per compartir coneixements, complicitats, punts de vista, reptes i sinergies.
Hi va haver ponències, masterclass, afterwork, exposició fotogràfica, fira comercial, concurs de projectes, presentació de pòsters i comunicacions lliures... gairebé 2.000 persones, entre assistents, ponents, organitzadors, voluntaris i empreses, participant d’aquest Congrés que ha estat a l’alçada dels més importants del món.
La inauguració va comptar amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que va anunciar que “abans de finalitzar l’any 2022 es començarà a desplegar la figura del fisioterapeuta a tots els Equips d’Atenció Primària de tot el territori”. Per la seva banda, el degà, Ramon Aiguadé, va afegir que “actualment hi ha altres professionals al Sistema de Salut de Catalunya que estan assumint competències que són pròpies dels fisioterapeutes. Amb la incorporació d’aquestes noves places de fisioterapeutes a primària es podran cobrir aquestes funcions sense necessitat d’augmentar la pressió assistencial”. Durant la inauguració es va projectar un vídeo dedicat a la nostra professió... tot un
homenatge que pots tornar a veure aquí!
Durant els dos dies del Congrés es van organitzar activitats al marge del programa científic. D’una banda, vam poder gaudir de bona música gràcies a Northern Cellos i Bipolar. De l’altra, els companys del MUAFT (Màster Universitari d’Activitat Física Terapèutica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna) van realitzar sessions lúdiques d’Activitat Física Terapèutica. I Lia Jensen va posar la banda sonora a un afterwork en el qual gairebé un centenar de persones es va reunir per compartir una bona estona de diversió.
Durant la cloenda del Congrés, que va anar a càrrec del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, i de la vocal de la Junta de Govern, Yolanda Sánchez, es va aprofitar l’ocasió per entregar els premis del Congrés en quatre categories: guanyador del concurs de projectes, millor comunicació oral, millor pòster i el tuit d’or.
El projecte “Prevención con Restricción del flujo sanguíneo de la neuropatía inducida por quimioterapia” de María López Garzón va guanyar el Concurs de Projectes FTPITCH de l’FTP22 i un xec de 1.000 euros.
Pel que fa a les comunicacions orals, Vinicius Rosa de Oliveira va resultar el guanyador dels 300 euros amb How COVID-19 Pandemic Affected Urinary Incontinence and its Management in Nursing Homes: a Descriptive Phenomenological Study. Per la seva banda, el pòster guanyador va ser Static postural changes after forefoot weight training in long-distance athletes: clinical trial, presentat per Pere Palmada Andreu, que va rebre un xec de 200 euros. I finalment, els 100 euros al premi al tuit d’or se’ls va endur Víctor Fernández Blanco.
Només ens queda agrair, com va voler fer el degà en aquest vídeo, la tasca dels voluntaris i de la vintena de moderadors sense els quals el Congrés no hagués estat possible. Així com, òbviament, els ponents, els assistents, els participants de la convocatòria de pòsters i les comunicacions lliures, comitès, les universitats i el jurat del Concurs de Projectes, pòsters i comunicacions orals.
El CFC agraeix també el suport rebut per part de patrocinadors i empreses col·laboradores: Naggura, Indiba, EUSES, SEPAR, MAP+, Unitat de Covid Persistent, MedicalScan, Prim, Quvitec i Winback.
En aquest vídeo podràs veure un resum d’aquests dos dies de frenètica activitat en els quals Barcelona es va convertir en la capital mundial de la fisioteràpia. Gràcies a totes i tots per fer-ho possible!