Els premis i els homenatges a la professió, protagonistes de la Nit de la Fisioteràpia

Publicada el 21/10/2024

El 7 de novembre, a partir de les 19.30 h, el Col·legi celebra la Nit de la Fisioteràpia 2024, que com és habitual servirà per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats, per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2020-2024 i els destinataris d’ajuts a la recerca i de projectes solidaris del CFC.

També farem un reconeixement al Sr. Francesc Escarmís i Costa, entre d’altres, exprofessor de l’EU Gimbernat i exdegà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. I com és habitual també entregarem el premi al Fisioterapeuta de l’Any i el Premi June Nystrom, un guardó que distingeix i reconeix les i els fisioterapeutes que, per la seva trajectòria professional i la seva implicació amb la professió i el col·lectiu, han sumat valor a la fisioteràpia en tots els àmbits: social, professional, docent i científic. Enguany, la Junta de Govern ratifica atorgar el Premi June Nystrom de Fisioteràpia 2024 ex aequo a Teresa Solé Torra i Joaquim Aranda Casanova.

Solé és diplomada en Fisioteràpia, directora de la Clínica Universitària UManresa i Màster en Administració i Direcció d'Empreses (MBA) per la UVIC-UCC. Ha estat professora dels estudis de Fisioteràpia a l’EU Gimbernat, i dels estudis de fisioteràpia a la FUB, on també ha desenvolupat el càrrec de Cap d'estudis de Fisioteràpia i de responsable de Qualitat. Va ser directora i sòcia fundadora del Centre de Rehabilitació del Bages del 1988 al 2022.

D’altra banda, Aranda és diplomat en Infermeria i en Fisioteràpia. Va exercir gran part de la seva carrera professional a Corporación Fisiogestión així com a l’Hospital de Bellvitge, on va treballar des de 1981 fins que es va jubilar, l’any 2013. A nivell institucional, Aranda va formar part de la delegació catalana de l’AEF (1979-1990), de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (1990-2005) i del CGCF (2005-2010).

Per la seva banda, el premi al Fisioterapeuta de l’Any d’enguany s’atorgarà a Mireia Grossmann Camps, fisioterapeuta experta en salut pelviana i gran divulgadora de la nostra professió. 

També aprofitarem la vetllada per proposar l’exconseller de Salut Sr. Manel Balcells com a col·legiat honorífic de la nostra institució, una de les màximes distincions que concedeix el Col·legi. La Junta de Govern fa aquesta proposta en reconeixement al suport de l’exconseller Balcells a la fisioteràpia, per la bona sintonia mostrada sempre amb la nostra institució i per ser l’impulsor de la incorporació dels fisioterapeutes de l’Atenció Primària i Comunitària.

La Nit de la Fisioteràpia 2024, que s’iniciarà a les 19.30 h, tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585 de Barcelona. Enguany i, com a novetat, obrirem al Nit de la Fisioteràpia a 30 col·legiats i col·legiades. Per assistir-hi, cal que us hi inscriviu aquí. El tiquet té un cost de 10 euros.

Estarem encantats de compartir-ho amb vosaltres!