Posem en marxa la campanya contra l’intrusisme #TREPAPEUTA

Publicada el 13/06/2024

El proper 17 de juny, el Col·legi donarà el tret de sortida a la campanya online #TREPAPEUTA. Aquesta acció, que serà difosa a través de les xarxes socials, té per objectiu conscienciar a la societat de la importància de ser tractats exclusivament per fisioterapeutes col·legiats per a la prevenció o tractament de les seves patologies i, així, lluitar contra l'intrusisme professional. La campanya també compta amb una pàgina web pròpia que podeu veure aquí

Cal recordar que els únics professionals acreditats legalment per aplicar tractaments amb qualitat terapèutica són els professionals sanitaris i, els fisioterapeutes són els integrants d’aquest col·lectiu que més intrusisme professional pateixen, motiu pel qual hem decidit denunciar-ho d’una manera enginyosa amb tres espots que plantegen diverses situacions en què un ‘TREPA’ fa tasques que no li corresponen.

Vetllar per la professió i per les i els fisioterapeutes col·legiats també vol dir perseguir qui es fa passar per un de nosaltres sense ser-ho. Una persecució que pretén evitar una competència deslleial i, a la vegada, tenir cura de la salut pública, acció que també dignifica la professió.

La fisioteràpia és una professió sanitària reconeguda per la Llei d’Ordenació de les professions sanitàries, que en regula el seu exercici. Per això fa anys que el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya treballa proactivament i amb lupa contra l’intrusisme, una xacra a la qual els i les fisioterapeutes ens enfrontem en el nostre dia a dia tant en l'àmbit formatiu com en l'àmbit laboral; per això, amb l'humor d'aquests tres espots, volem fer reflexionar tota la població i explicar-los la importància de ser tractats per un professional de la fisioteràpia col·legiat.

Us engresquem a fer arribar aquest missatge als vostres coneguts i pacients a través de les vostres xarxes socials fent servir el hashtag #TREPAPEUTA i, així, entre tots, generar consciència de la necessitat de posar la salut en mans d’un fisioterapeuta col·legiat. Gràcies per compartir-ho!