El CFC i el COEC s’uneixen per a la prevenció de lesions musculoesquelètiques en els dentistes i millorar la salut de l’ATM entre la població

Publicada el 17/09/2024

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya han posat en marxa una campanya per conscienciar els dentistes sobre estratègies de prevenció de lesions musculoesquelètiques. En concret, s’aborden consideracions que cal tenir en compte sobre les postures mentre es treballa a consulta, així com un pla d’exercicis per cuidar l’esquena, el coll, les espatlles i les mans del dentista.

A la vegada, s’aprofita la campanya per oferir exercicis a la població en general per millorar la salut de les articulacions que uneixen la mandíbula i el crani, així com recomanacions als dentistes perquè puguin detectar problemes que, de vegades, poden ser símptomes de malalties greus.

Des del Col·legi estem molt contents d’aquesta col·laboració, que reflecteix la força d’ambdós col·lectius. Entre tots dos sumem més de 20.000 professionals sanitaris al servei dels catalans i catalanes.

La campanya s’acompanyarà d’uns vídeos que podreu veure per xarxes en els quals professionals de la fisioteràpia explicaran les millors postures a adoptar mentre es treballa a consulta així com l’explicació d’una sèrie de moviments molt senzills per relaxar la musculatura i mobilitzar l’ATM.