Enquesta per mesurar les situacions d’agressió, assetjament i discriminació que pateixen els i les fisioterapeutes. Participa-hi!

Publicada el 25/09/2024

Segons dades de l’Institut Català de la Salut (ICS), cada any es produeixen, en l’atenció primària i hospitalària, 2.000 episodis de violència adreçada al personal sanitari. Una de cada deu són agressions físiques i el 60 % està provocada pels mateixos pacients. Tot i la magnitud d’aquestes dades, encara n’hi ha moltes que no es comuniquen, però que són una realitat tant fora com dins de la sanitat pública.  

Per combatre la discriminació i altres situacions d’assetjament en l’entorn laboral, saber a què ens enfrontem i poder-ho prevenir, és important poder-les identificar i quantificar, motiu pel qual us convidem a participar en una UNA ENQUESTA elaborada pel Observatorio de Agresiones a Fisioterapeutas del CGCF i  l'Observatori de Gènere del CFC que pretén investigar la prevalença de situacions sensibles que patiu en l'exercici de la professió. No només us animem a respondre-la sinó també a fer-la córrer entre les companyes i companys de professió, de manera que aconseguim una representació el més fidel possible de la realitat que experimenta el col·lectiu. La vostra participació és molt important!

Recordeu que l'Observatori de Gènere del CFC és un òrgan assessor que lluita per l’equitat i contra la desigualtat de gènere, l’assetjament i la discriminació dins del col·lectiu de la fisioteràpia, i des del qual s’impulsen, entre d’altres, accions per incentivar la sensibilització del col·lectiu i l'establiment d'una cultura preventiva, i així evitar les possibles conductes inapropiades en l'exercici de la fisioteràpia.

Animeu-vos a respondre i compartir entre els vostres col·legues l'ENQUESTA!