Calendario

14 d'abril de 2016

Horario: De 19,30 a 21.30 h

Duración: 2,00 horas

Información general

Conferencia bonificada al 100% por el CFC

Organiza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripción

El dolor és frustrantment complex. Algunes persones que tenen ferides greus refereixen molt poc dolor, mentre que d'altres desenvolupen un dolor terrible amb d'esdeveniments menys greus. Això suggereix que el dolor no només està relacionat amb el grau de la lesió física, sinó que hi ha d'altres processos que contribueixen a l'experiència dolorosa. L'evidència científica creixent suggereix que les persones amb dolor sovint tenen una percepció alterada d'aquella part del cos on senten el dolor. Per exemple, pot ser que la percebin més gran o més petita del que és la seva mida. A més, les persones amb dolor tenen disrupcions en l'avaluació de la informació entrant de la part dolorosa del cos i de l'espai que l'envolta. També és interessant veure com, en aquestes mateixes condicions, s'aprecien diferències en la manera en què la zona dolorosa està representada al cervell. Aquest fet planteja la temptadora possibilitat de què si apuntem al cervell focalitzant-nos en aquestes disfuncions, potser podrem influir en el dolor. Aquesta conferència proposa una visió general del processament del dolor, de les disfuncions sensorials i de la percepció, i discutirà l'evidència del rol del cervell en el dolor. A més, es presentaran els darrers resultats de la recerca en tractaments orientats al cervell per al dolor crònic, com l'educació en dolor, la visualització motora graduada i la manipulació de la percepció utilitzant il·lusions corporals.

Esperem que sigui del vostre interès!

A cargo de

Tasha Stanton. Fisioterapeuta. Investigadora postdoctoral del grup de recerca Body in Mind a la University of South Australia d'Adelaida i del Neuroscience Research Australia a Sidney. Va completar el seu doctorat al 2012 i va rebre el reconegut premi postdoctoral del Canadian Institutes of Health Research. Té una àmplia experiència en el camp de la recerca en l'estudi de la mecànica de la columna (màster), en epidemiologia clínica (doctorat) i en neurociència clínica (postdoctorat). Aquests estudis s'enllacen amb un element comú, el dolor, què és, per què en tenim i per què no marxa.

Lugar de realización

Seu del Col·legi, c/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×