1 de diciembre de 2017
Horario: Viernes a las 20.00 h
Duración: 1,50 horas
Conferencia bonificada al 100% por el CFC
Organiza: Grupo de Interès de Fisioterapeutas de l'Anoia Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Al segle passat, l'artroscòpia d'espatlla, com a tècnica innovadora, va permetre el diagnòstic i tractament d'una sèrie de patologies de l'espatlla que, fins aleshores, eren inabastables. En d'altres, senzillament prometia oferir menys morbilitat i una millor cosmètica per al pacient.
En ple segle XXI, tenim dades suficients per començar a discutir quin ha estat l'abast d'aquesta milloria tècnica. Entre les indicacions més freqüents s'hi troben la síndrome subacromial, la patologia del manegot dels rotaroris o la del bíceps (SLAP).
Ha representat l'artroscòpia d'espatlla un autèntic benefici per a aquestes patologies?
De quina evidència científica disposem actualment?
Dr. Joan Miquel, membre del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia – Hospital d’Igualada i especialista d’espatlla i colze dins de l’entitat Nagarkot SLP. Col·labora habitualment en projectes científics amb la Unitat d’Espatlla de l’Hospital del Mar. A nivell internacional, ha completat estades a l’Hospital Humanitas de Milà, per a l’aprenentatge i perfeccionament de tècniques artroscòpiques, a més de a la Royal Infirmary d’Edinburgh. El doctor Miquel és membre actiu de les societats espanyola i europea de cirurgia d’espatlla i colze, A nivell docent, és tutor acreditat per l’Institut Català de Salut i tutor de residents de Cirurgia Ortopèdica a l’Hospital d’Igualada.
Campus d’Igualada, Av. Pla de la Massa, 8, 08700 Igualada